Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan hűtsük le a lakást?

Hogyan hűtsük le a lakást?

Nyáron a nagy melegben, amikor már megmozdulni sincs kedvünk, mert olyan meleg van a lakásban mit is csináljunk, hogy hűvösebb legyen, ez a nagy kérdés merül fel. A legtöbben rávágnák, hogy légkondit kell beszerelni és már a probléma meg is oldódott.

Neked sincs pénzed légkondit vásárolni? Most megtudhatod, hogyan hűtheted le a lakást vagy csak kisebb költség ráfordítással, mint egy légkondi vásárlással. Hűthetjük a lakást a ventilátor használatával, hiszen ez megkeveri a levegőt a lakásban, így máris jobb a közérzetünk a lakásban, de hát valószínű, hogy ezt a hűtési lehetőséget már mindenki használja, ám ha néhány jégkockát helyezünk a ventilátor elé, akkor egy kicsit jobban lehűl a szoba, mint amikor csak simán megy a ventilátor.

A másik olcsó megoldás a ruhaszárítás. Összeköthetjük a kellemest a hasznossal, ha már mosni úgyis kell, és nagyon meleg van a lakásban, akkor indítsunk be egy gép mosást és teregessünk ki a lakásban, mellyel hűsíthetjük a lakást a páratartalom növelése miatt.

Nyáron napközben tartsuk zárva az ajtókat és az ablakokat, majd csak reggel vagy este vagy mind a két alkalommal szellőztessünk, de napközben semmiképp ne, mivel így a reggeli és esti hűvösség bent marad a lakásban.

Ha hűvösebbet szeretnénk a lakásban, akkor húzzuk le teljesen a redőnyt a lakásban, ha nem tartózkodunk otthon, de ha otthon vagyunk, azokban a helységekben ahol nem vagyunk, ott hagyjuk teljesen lehúzva, míg ahol vagyunk, ott csak félig húzzuk fel, így megtarthatjuk a hűvösséget a lakásban. Vagy használjunk sötétítőket, melyek nem engedik, hogy a napsugarak felmelegítsék a lakást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzük az időszakos nagyobb feladatokat a háztartásban?

A napi-heti időbeosztás mellett érdemes tekintettel lenni arra, hogy számos olyan háztartási, kerti munka adódik, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük