Kezdőlap » Családi élet » Hogyan hozzuk újra rendbe a kapcsolatunkat?

Hogyan hozzuk újra rendbe a kapcsolatunkat?

Sosem késő még, ha két ember szereti egymást, csupán nehézségekbe ütköztek, ami hosszú távon megnehezíti életüket, ami végett eltávolodtak egymástól.
A legfontosabb, hogy beszélni kell egymással, meg kell beszélni a kialakult problémákat, és nem szabad eltitkolni semmit, nem szabad, hogy a problémák magunkban őrlődjenek. A rohanó élet sokunkat bedarál, ennek legfőképp a párkapcsolat issza meg a levét, és ennek a párunktól való elhidegülés, akár a szakítás lesz a vége. Van, hogy már nincs egy kedves szavunk sem, nincs erő kedveskedésre a munkából haza érve, vagy épp azért megy a civakodás mert nincs munkája az egyik félnek.
Ezek hatalmas hibák amiket egy kis odafigyeléssel, jó szóval, egy dicsérettel, egy önzetlen öleléssel, egy vacsorával amihez nem kell alkalom, azonnal jóvá tehetünk, és újra melegséget, meghittséget hozhat a kapcsolatba. A kisbabát heti 1-1 alkalommal rá lehet bízni a rokonokra, hogy egy kettesben, és nyugalomban töltött estén, megbeszéljük a kialakult problémákat, hogy érdeklődjünk a másik felé. Sokan lépnek ki azért kapcsolatokból, mert már nem szeretnék tovább akaratlanul bántani a másikat, esetleg mert minket bántottak.

Ahol van még szeretet, kötődés, ott lehet még újra egy szeret teljes őszinte kapcsolat, ahol a hibákat, problémákat nem a szőnyeg alá söpörjük, és magunkba tartogatjuk, hanem tabuk nélkül mindent őszintén megbeszélünk, és elmondunk társunkat. Sokat segíthet akár egy könyv, ami felnyitja szemünket, és segít abban, hogyan beszéljük meg a dolgokat, és, hogy hogyan nyissunk a másik felé önzetlenül újra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Papírtakarékosság a gyakorlatban

Manapság szinte minden háztartásban nő a papírfelhasználás, ami természetesen növekvő költségeket okoz a fogyasztók oldalán, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük