Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan hozzuk magunkat karácsonyi hangulatba?

Hogyan hozzuk magunkat karácsonyi hangulatba?

A december már az ünnepi készülődésről szól, de sajnos nem tehetjük meg, hogy csak erre koncentráljunk. Munkahelyünkön helyt kell állnunk, vannak teendőink, családi életünk hétköznapjait ugyanúgy élnünk kell. A gyerekek óvodába, iskolába járnak, párunk estig dolgozik, sokszor azt sem tudjuk hányfelé kellene szakadni és senki nem csinál meg helyettünk dolgokat.
Mégis apró dolgokkal hangulatba hozhatjuk magunkat az ünnepre, ráhangolódhatunk, hogy nem sokára itt van Karácsony.
A munkahelyünkön – ha van rá lehetőség- díszítsük fel a környezetünket. Tegyünk ki karácsonyi asztaldíszt, akasszuk a falra ünnepi dekorációt. Párologtassunk narancs, alma, fahéj illatú illóolajat, ez a hangulatunkat is emeli és frissít, közérzetünket javítja.
Otthonunkat szintúgy dekoráljuk, jó érzés legyen haza érni, vegyük magunkat körül meleg színekkel, illatokkal, fényekkel. Beszélgessünk az ünnepről, ha már nyugalom van nézegessünk interneten ajándékötleteket.
Ne feledjük, ahogy egyre közeledik a Karácsony annál nagyobb lesz mindenhol a kapkodás, a tömeg, ezért ha időnk engedi már hónap elején kezdjünk el vásárolgatni.
Tudatosan vásároljunk, tervezzük meg az ünnep menüjét, eszerint vásároljunk.
Vannak emberek akiket idegesít a karácsonyi hangulat, a dekoráció, a tömeg, ezek az emberek nagyrészt morgolódnak, rosszkedvűek, ne engedjük meg, hogy elrontsák a kedvünket. Otthon készítsünk dekorációt, vonjuk be a gyerekeket, jó kis móka és családi program.
Süsünk mézeskalácsot, illata lengje be otthonunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük