Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan hordjunk ékszereket?

Hogyan hordjunk ékszereket?

Minden nő életében így vagy úgy megjelennek az ékszerek, legyen az arany, ezüst vagy akár bizsu. Vannak, akiket kevésbé érdekli ez a téma, de általában ha máskor nem, hát az esküvő során találkoznak mondjuk a gyűrűvel.

Az ékszerhordás folyamán is jó, ha betartunk néhány szabályt, hogy ne nézzenek minket bolondnak. Az első és legfontosabb, hogy ezüstöt arannyal lehetőleg ne vegyünk fel, pláne ne egy testrészre. Nagyon nem szép és nem összeszedett látvány.

A második dolog a mértékletesség: ahhoz, hogy csinosak legyünk be kell tartanunk az aranyközépút szabályát. Ne hordjunk az ujjainkon 3-4 gyűrűnél többet, és ezeket se egy ujjon lehetőleg. Nyakláncból is elég 1, maximum 2 darab. Fülbevalónál igyekezzünk az öltözékünkhöz megfelelő színű és stílusú ékszert választani: ha munkainterjúra megyünk, akkor lehetőleg szolid, apró darabot válasszunk, de ha egy esti parti elé nézünk, akkor jöhetnek a nagyobb, kicsit rikítóbb színű fülbevalók.

A harmadik dolog az összehangolás: figyeljünk arra, hogy ékszereink ne csak anyagukban, hanem színükben is passzoljanak, nem szeretnénk ugyebár papagájnak tűnni. Arra is ügyeljünk, ha hangsúlyos a fülbevalónk, akkor a nyakláncunk, gyűrűnk, karkötőnk szolidabb legyen. Ez bármelyik variációra igaz, ne akarjuk minden testrészünket ugyanolyan hangsúllyal kiemelni, mert ezzel igénytelen, zavaros hatást kelthetünk.

A negyedik dolog, amelyről már az előbb esett egy pár szó: az alkalomhoz öltözködjünk. Ha hivatalos az esemény, amelyre érkezünk, akkor visszafogottan válogassunk ékszereink közül, bőven elég lehet egy pici fülbevaló egy vékony nyaklánccal és karkötővel. Ha szórakozni indulunk akkor jöhetnek a nagyobb, mutatósabb darabok, természetesen ezek is csak mértékkel, de jóval szabadabban összeválogatva.

Ezeket az alapvető szabályokat betartva biztosan nem foghatunk nagyon mellé és csak a dicséreteket kell fogadnunk a furcsa pillantások helyett.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tippek az otthoni hajfestéshez

A fodrász helyett sokan választják az otthoni hajfestést. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy megfelelő eredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük