Kezdőlap » Látnivalók » Hogyan hódítsuk meg Dobogókőt?

Hogyan hódítsuk meg Dobogókőt?

Dobogókő nevét a Visegrádi-hegység legmagasabb csúcsáról Dobogó-kőről kapta, mely 699 méter magas. Ez a kis település Pilisszentkereszthez tartozik és mindössze 133 lélekszámú a lakossága. Aki átlépi a falu határát jelző táblát egy nyugodt és tiszta levegőjű világba érkezik. Sokan azért töltenek el néhány napot Dobogókőn, hogy feltöltődjenek vagy végigjárják a különböző túravonalakat, melyek nehézségi szintek szerint vannak csoportosítva.

Az egyik legnépszerűbb túraútvonal a Dömösről induló Rám-szakadék, amely 8,34 km hosszú. Azonban a Rám-szakadék más útvonalakon is bejárható, melyek távolságban, szintemelkedésben és időben is nehezednek. Ez egy igazán vadregényes, kalandokkal teli túra, ahol már speciális felszerelésre van szüksége az idelátogatónak.
Utcai cipőben nem biztonságos és nem ajánlott elkezdeni!

Nagyon fontos a megfelelő túrabakancs, mely segít a sziklák megmászásában. Lényeges szempont a vásárláskor, hogy magas szárú legyen, így jól tartja a bokát, vízálló, a talpmintázat terepviszonyoknak megfelelően legyen kialakítva. Ha a külsejét már megálmodtuk, a belsejénél két választási lehetőségünk van: bőr vagy légáteresztő membrános anyag.

Néha a legnagyobb hibát a vásárlók akkor követik el, ha pontosan lábméretnek megfelelő túrabakancsot választanak. Saját tapasztalat, hogy fél vagy jobb esetben kétharmaddal nagyobb méret szükséges, hiszen lejtőkön bizony nagyon meg tud fájdulni az ember lábujja. Sőt a zokni is alaposan megfontolandó, hiszen a pamut kényelmetlenül csúszkál a bakancsban, ami a komfortérzetet is csökkenti, a túraélményt pedig mindenképpen.

Ha megszereztük a számunkra legjobb túrabakancsot már csak kényelmes öltözet, élelem és víz szükséges, és kezdődhet a kaland.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük