Kezdőlap » Karrier » Hogyan hívjunk fel ügyfélszolgálatot?

Hogyan hívjunk fel ügyfélszolgálatot?

Sok esetben probléma, hogy amikor felhívunk bármilyen ügyfélszolgálatost, bármilyen okból, a beszélgetés elhúzódik, mert a probléma jellegét nem tudjuk rendesen előadni, az ügyfélszolgálatos kérdéseire nem tudunk válaszolni. Ezért érdemes előre felkészüli egy-egy ilyen hívásra, főleg ha az nem ingyen van.

Először is készítsünk elő papírt és valamilyen íróeszközt. Ellenőrizzük, hogy a toll fog-e, a ceruza hegye nincs-e kitörve stb. Szükséges lehet, hiszen a beszélgetés során hangozhatnak el olyan információk, amik a későbbiekben fontosak lehetnek számunkra.

Készítsük elő az ügyintézéshez szükséges iratokat, számlákat, szerződéseket. Legtöbb esetben már kell egy bizonyos szerződésszám, vagy ügyfélazonosító az ügyintéző kapcsolásához vagy ő fogja tőlünk kérni azt.
Mielőtt felhívjuk az adott ügyfélszolgálatot gondoljuk át, hogy mi is az, amiért hívjuk, mi a probléma, esetleg el is játszhatjuk magunkban a beszélgetést. Ez nevetségesnek tűnhet, de az ügyintézés menetét meggyorsíthatja, pénzt és időt spórolva meg.

Ha az ügyintéző kérdez valamit, akkor lehetőleg ne olyanokat válaszoljunk, hogy „hát én azt meg honnan tudjam”, „mit tudom én” és társaik. Ha nem tudunk az adott kérdésre válaszolni, kérdezzük meg hogy hol is lehet utánajárni a kívánt információnak, így ha igyekszünk az ő kérdéseire lehetőség szerint pontosan válaszolni, és kedvesek is vagyunk velük, nem pedig indulatosak, az ügyintézés is felgyorsulhat.
Amíg az ügyintéző utánanéz a kért információnak legyünk türelmesek, azzal, hogy idegeskedünk és siettetjük, nem fog tudni gyorsabban dolgozni. Valószínűleg egy számítógép előtt ül, és programokon keresztül próbál segíteni nekünk, időbe telhet, mire rálel a ránk vonatkozó adatokra.
Ha ezeket a tippeket követjük sok stressztől óvhatjuk meg magunkat és a vonal túloldalán ülő személyt is, nem beszélve a megspórolt időről, és a sikeresen megoldott problémáról!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tanuljunk könnyen idegen nyelvet?

Idegen nyelvtudásra a legkülönfélébb okok miatt lehet szüksége az embereknek. Van, aki csak hobbiból tanul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük