Kezdőlap » Ingatlan » Hogyan hirdessük eladásra a lakásunkat?

Hogyan hirdessük eladásra a lakásunkat?

Némi odafigyeléssel és gondossággal a saját házunk, lakásunk eladása nem ördöngősség, azt viszont el kell fogadnunk, hogy nem napi néhány perc odafigyelést igényel csak, hanem alaposan fel kell készülnünk.
Először is tanulmányozzuk a tanácsadó honlapokat, és nézzük át a környékünkre vonatkozó többi ingatlanhirdetést. Figyeljük meg a hasonló jellegű házak hirdetési árait, ehhez viszonyítsuk az általunk megadott árat, azt viszont vegyük figyelembe, hogy ez nem a valós, eladási ár. Nyugodtan lőjük be néhány százezer forinttal alacsonyabbra a hirdetésünket, viszont ragaszkodjunk hozzá, hogy az árból kevesebbet engedünk lealkudni. Így könnyebb lesz becsábítani a lehetséges vevőket.
A hirdetés két fontos eleme a fotók és a leírás. Fotók nélkül a hirdetésünkre rá sem fognak nézni az érdeklődők, látogatóba jönni viszont csak igazán jó fotók esetében fognak. Nézzük meg a többi hirdetést, és fogalmazzuk meg, mit szeretnénk látni a képeken, és mi az, amit taszítónak tartunk. Lehetőleg legalább 10-15 képet töltsünk fel, amelyből legyen 3-4 külső, a többi pedig a belső térről. Az apróbb használati tárgyakat távolítsuk el, ne szerepeljen a képen személy, állat, és ne a bútorok, hanem a tér fotózására koncentráljunk.
Online alaprajztervező segítségével készítsünk méretarányos alaprajzot, és ezt is mellékeljük a hirdetésünkhöz.
A leírásban térjünk ki az építmény korára, a felhasznált anyagokra, az esetleges hibákra, károkra, a helyiségek számára, a telek méretére, az átlagos rezsiköltségre, az út forgalmára, a tömegközlekedési lehetőségekre, a parkolóhelyekre, a kórház, iskola, óvoda, stb. távolságára, és így tovább. Ügyeljünk a szép, gördülékeny fogalmazásra, a helyesírási és stilisztikai hibák elkerülésére.
Semmiképp ne hagyjuk ki a hirdetésből az elérhetőségeket.
Keressünk a neten ingyenes hirdetési felületeket, ebből rengeteg van. A hirdetés feltöltése előtt feltétlenül olvassuk el az oldalon található Általános Szerződési Feltételeket, amelyből kiderül, ha a hirdetés valamilyen okból ingyenes helyett fizetőssé válik (pl. több hirdetés, több kép feltöltése, bizonyos időhatár átlépése).

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan vásároljunk házat?

Mindenki életében bekövetkezik az a pillanat, amikor önállóan, a párjával vagy már akár a családjával …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük