Kezdőlap » Karácsony » Hogyan helyettesítsük a mézeskalácsot?

Hogyan helyettesítsük a mézeskalácsot?

Nem mindenki szereti a mézeskalácsot, és ilyenkor pláne nem éri meg drága mézből sokat felhasználni. Az is lehet persze, hogy csak nem akarunk vacakolni a kivágott minták megsütésével, vagy attól tartunk, hogy a gyerekek úgyis összetörik egyik-másik darabot, ezért olyan alapanyagot keresünk, amiből könnyen és gyorsan pótolhatóak a sérült elemek. Erre a legjobb megoldás a kekszlapok, esetleg macesz vagy ostyalap használata. Minél stabilabb a tészta, annál jobb, habár például az ostyalap rendkívül könnyű, így nem is kell nagy súlyt tartaniuk a falaknak.
Teregessük ki a rendelkezésre álló kekszlapokat, majd tervezzük meg belőle a házikót. Ha nem vagyunk elég magabiztosak, megrajzolhatjuk az összes szükséges elemet papírra körzővel és vonalzóval, majd a kivágott minták alapján szabjuk ki a tésztalapokat. Ne feledkezzünk meg az olyan apróságokról, mint ajtó, ablak, kémény, kis lépcső, kertkapu, járda, és így tovább. Aki nagy türelemmel rendelkezik, akár egyesével kivághatja az összes cserepet.
Ragasztónak használjuk ugyanazt a keveréket, mint a sima mézeskalácsnál: rendkívül sok cukorral felvert tojásfehérjét. Ez száradás után nagyon erősen köti össze az egyes elemeket. Cukorkaboltból vásároljunk hozzá díszítőelemeket, esetleg a nagy hipermarketek kimérős cukorkái közül.
A nagyon extrém ötleteknek is van helyük bármely otthonban, házikó helyett építhetünk például palotát, vagy esetleg babaházat is. Ha elég nagy hely van az ajtón egy kis ledes mécses behelyezéséhez, akkor olyan benyomást kelthetünk, mintha otthon lennének a házikóban és égne a lámpa. Ha a kéményt valóban átjárhatóként építjük meg, akkor egy apró füstölő meggyújtásával olyan hatást kelthetünk, mintha a kémény füstölne. Ügyeljünk, hogy a kiszáradt tészta ne tudjon meggyulladni vagy odaégni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük