Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan helyettesítsük karácsonykor a fenyőfát?

Hogyan helyettesítsük karácsonykor a fenyőfát?

Manapság amellett, hogy egyre többen akarják elkerülni a kivágott fenyők lassú pusztulását a lakásukban (mint környezettudatos gondolkodás), egyben szerencsére a divatja is egyre nagyobb a különféle alternatív lehetőségek kihasználásának.
Főleg humoros és kreatív hobbis oldalakon szoktak megjelenni az ilyen „fákat” ábrázoló képek. A hobbis oldalakon találhatunk példákat papírból formázott (például csíkokból térbeli vagy hópelyhekből kétdimenziós) változat, de használnak alapanyagul egyre rövidülő faágakat is (például egymás fölött a falra akasztva), faragott léceket (középen összefűzve és térbelire formázva), sőt tollakat is. Némelyik ötlet egészen odáig elmegy, hogy nem létező fát díszít fel, például úgy akasztják fel a plafonra átlátszó, nagyon vékony horgászzsinór segítségével a klasszikus fémgömböket, hogy fenyőt formázzanak, és azt a benyomást keltsék, mintha láthatatlan fenyőt díszítenének.
A vicces verziók között fejhosszal előzi meg a többit a sörös dobozok, rekeszek használata. Kevésbé italozós társaságban könyvekből vagy magukból az ajándékdobozokból, sőt akár zöld párnákból is. Ezután következik a díszítés, ami elsősorban az égők körbetekerését jelentik valamennyi verziónál. Ha gyúlékony anyagokról van szó, fokozottan ügyeljünk rá, hogy egyetlen égő se szoruljon be könyvlapok vagy párnák közé, ahol túlmelegedhet és tüzet okozhat.
Konyházni szerető kreatívok elkészíthetik a vicces karácsonyfa verziókat süteményből is. Ez több módon is megoldható, például kerek piskótalapok egymásra tornyozásával, vagy ha van otthon, akkor több szintes tortatartóra is tehetjük. Hasonlóan lehet felhasználni a muffinokat is. Díszítéshez használjunk zöldre színezett krémet, csillogó cukorgömböcskéket és színes, csillag alakúra formázott cukorkákat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készülnek az amerikaiak a karácsonyra?

A karácsony ünnepének a világ minden pontján élő ember számára ugyanaz az üzenete, mindenki a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük