Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan hat a babákra a téli sétálás ?

Hogyan hat a babákra a téli sétálás ?

Ha egy kisbaba kerül a házba, megváltoznak a berendezések, a szokások, a szülők gondolkodása, gyakorlatilag minden. Az első események gyakran komoly szorongással töltik el a szülőket, főleg, ha újdonsült anyukáról és apukáról van szó. A legelső természetbe tett sétálás is gondokat, vagy komoly dilemmát okozhat, hiszen mindenki szeretné a lehető legnagyobb biztonságban tudni a csemetéjét. Különösen a téli séták számítanak a legnagyobb mumusnak. Sokan félnek ilyenkor kilépni a házból a kicsikkel, gondolván, hogy a baba azonnal megbetegedhet.

Tévhitekkel ellentétben, a babákra és a fejlődésükre kifejezetten jó hatással a mínuszokban kint töltött idő is. Minél többször visszük ki a kicsit a hidegbe, annál jobban fejlődik a hőmérséklet szabályzó központja. Ez lehetővé teszi, hogy a későbbieknek csökkenjen az esély arra, hogy könnyen fázzon meg, vagy kapjon el vírusokat. Séta közben a friss, hűvös levegő arra készteti a babát, hogy mélyeket lélegezzen. Ennek köszönhetően erősödik a tüdeje, az idegrendszere és nagy mértékben hozzá járul a testi-lelki kiegyensúlyozottsághoz is.

Néhány szempontot érdemes figyelembe venni, mielőtt neki vágunk a szikrázóan gyönyörű havas tájnak. Amennyiben a hőmérséklet mínusz 5 fok alatt van, egy óránál több időt nem javasolt kint tölteni, hiszen a túlzott hideg nem tesz jót sem a babának, sem az anyának. A felöltöztetés során ügyeljünk a se túl kevés, se túl sok szabályra. Ha erős szél fúj, akkor szintén nem ajánlott útnak indulni, mert a hirtelen jeges fuvallattól gyorsan meg lehet betegedni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük