Kezdőlap » Családi élet » Hogyan hat az időjárás a kedvünkre?

Hogyan hat az időjárás a kedvünkre?

A napsütötte meleg nyárt nagy valószínűséggel többen kedvelik, mint a csapadékos szeles, őszt, hisz ilyenkor a család kevesebbet tud együtt lenni a szabadban, nem tud olyan jókat kirándulni, túrázni. Az esőbe a kedvünk is lehangoltabbá válik, sőt néha még ingerlékenyebbek is vagyunk, mivel nehezebben éljük meg a napunkat és mindent kedvtelenül csak azért hajtunk végre,mert feltétlenül el kell végeznünk. A szürke napokon inkább bebújnánk a takarónk alá és egész nap csak aludnánk.

A nyár pont ellenkezőleg hat ránk és a tavasz is, amikor kezd újraéledni a hideg tél után a természet szinte a család valamennyi tagja érzi a vágyódást a szabadba és kezdetét veszi a kültéri programok tervezése, melyet a gyerekek rendszerint nagy előszeretettel várnak. Végre újra önfeledten sportolhatunk a friss levegőn ez segít a szervezetnek is újraregenerálódni a tél után, amely rengeteg energiánkat és vitaminokat emésztett fel a szervezetünkből.
A tél egyes időszaka szintén jó hatással van a családi életre, ez pedig a karácsony, ilyenkor a családi kötelékek szorosabbá válnak, mindenki figyel a társára, gyermekeikre. A hangulatunk is megváltozik hiába van hideg, mégis jól érezzük magunkat, ez csak akkor lesz még jobb, ha a karácsony közeledtével még hó is esik, ugyanis a fehér karácsony még jobban erősíti bennünk az ünnepi hangulatot. A hó remek lehetőség a szabadban való téli sportot, játékok kihasználására.

Tehát az időjárás mindig hat ránk legyen jó vagy rossz a hatása, ha reggel felkelünk az időjárás nagyban befolyásolja az egész napi hangulatunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan öltöztessük gyermekeinket?

A szülők saját ízlés szerint öltöztetik gyermekeiket. A férfiak inkább a sportosabb ruhákat kedvelik, míg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük