Kezdőlap » Családi élet » Hogyan hat a pénz a házasságra?

Hogyan hat a pénz a házasságra?

Ha jó és kölcsönös bizalmon alapul egy házasság, akkor valószínűleg semmilyen hatása nincs a kapcsolatra a pénznek. Ellenben sok minden megváltoztathatja ezt a kapcsolatot, illetve idilli állapotot.
Vegyük rögtön a házassági szerződést.

Ez egy jó dolog, mert ha véletlenül mégis kenyértörésre kerül sor, legalább a hozott vagyonról nem kell vitázni, hogy kit illet meg. De, és itt a nagy bökkenő, mi van akkor, ha valaki visz egy lerobbant házat a kapcsolatba, a házasság során felújítják, korszerűsítik. A ház a szerződés alapján valóban azé a félé, aki a kapcsolatba vitte, de abban az értékben, amit akkor ért. Ha például az értéke megduplázódik, akkor a különbözet már közös vagyon, tehát az értéket felezni kell.

Nincs jó hatással egy kapcsolatra, ha a feleség jóval többet keres, mint a férj. Esetleg a férj munkanélküli és az asszony jövedelméből élnek. Az sem igazán kellemes érzés, ha egy asszony a kiszolgáltatott, mert csak otthon „ül” és neveli a gyerekeket. Így anyagilag teljesen a férj jó belátására van utalva. Mind ezek a dolgok addig nem jelentenek problémát, amíg egy kapcsolat jól működik, de sokszor lehet alapja a házasság megromlásának, sokszor adhat vitára okot.

Nagyon sok házasság a fent leírt dolgok miatt romlik meg. Váláskor pedig a pénzt kereső, vagy többet kereső fél ezzel próbál védekezni, hiszen ő keresett, minden az övé. Hát ez egy nagy tévedés. Minden, a házasság alatt szerzett ingóság vagy ingatlan közös vagyonnak számít és felezendő, még akkor is ha a másik fél soha nem dolgozott és keresett pénzt. Vigyázzunk, hogy az enyém – tied viták ne rontsák meg a kapcsolatunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Társkeresés külföldön

Az Internetes társkereső portáloknak köszönhetően nagyon könnyen ismerkedhetünk a világ különböző pontjain élő emberekkel. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük