Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan hat a babamasszázs?

Hogyan hat a babamasszázs?

A kilenc hónapnyi védettség, biztonságos létezés után a világra csodálkozó újszülöttnek még az őt fogadó családnak a legtermészetesebb és mindig kéznél levő segítség az érintés. Természetes reakciónk, hogy átöleljük a kisbabánkat. Gyakran ösztönösen simogatni kezdjük, és ha figyelünk észrevehetjük az apró kis jelzéseit, mi esik neki jól és mi kevésbé. Ebben a folyamatban segítség, ha ismerjük a babamasszázs egyszerű, mégis nagyon hatékony fogásait.
A babamasszázs hatékony segítség lehet akár pocakfájás, székrekedés, álmatlanság, és a nyugtalanságból fakadó sírás csillapítására.
A babamasszázs az egyik legjobb megoldás az összhang kialakítására, az egymásra figyelésre, a harmónia visszaállítására baba és a mama között.
A napi öt-tíz perc masszázs csendben, nyugalomban, egymásra figyeléssel, amikor finom érintésekkel, halk szavakkal vagy dúdolással zavartalanul kettesben van baba-mama, az egyik legnagyobb ajándék a szoptatás mellett. Az ilyenkor felszabaduló hormonok fokozhatják a tejelválasztást a mamánál, és erősíti a baba immunrendszerét.
A masszázshoz fokozatosan szoktassuk hozzá a csecsemőt, és ha sikerült megszerettetni vele ezeket az alkalmakat, akkor az egész kisgyermekkort végigkísérheti ez a szertartás.A rendszeresen masszírozott gyermek mind fizikailag, mind szellemileg szintén egészségesebbek lehetnek, ritkábban betegszenek meg vagy ha mégis akkor könnyebben kilábalnak belőle.
Előfordul, hogy a csecsemő tiltakozik minden érintés ellen, ilyenkor kis szünetet kell tartani és újra meg kell később próbálni. Fontos, hogy ne erőltessük a dolgot, hagyjuk, hogy szépen magától kialakuljon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük