Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan hasznosítsuk újra a gumiabroncsokat?

Hogyan hasznosítsuk újra a gumiabroncsokat?

Ha feleslegessé váltak a gumiabroncsok nem kell feltétlenül rögtön kidobni vagy elvinni a szeméttelepre. Ezeket a gumiabroncsokat mind a kertben, mind a lakásban újra tudjuk hasznosítani.

Mit készíthetünk az abroncsokból?

A kertben tökéletes játék lehet gyermekünk számára, mint hinta. Egy erős kötéllel egy fához rögzíthetjük, így gyermekünk már játszhat is. Ha kicsit színesebbé és vidámabbá akarjuk tenni gyermekünk számára a hintát, akkor a köteleket mártsuk különböző színes festékekbe így máris vidámabbak a komor fekete abroncsok, de ha még vidámabbá szeretnénk tenni, akkor fessünk néhány színes kört a gumira, vagy néhány színes csíkot. Így máris vidámabb gyermekünk játéka.

A gumiabroncsból egy különleges darabot készíthetünk a nappaliba, ez az ottomán, amely egy ülőalkalmatosság. A gumi két lyukas középső részét egy erősebb faanyaggal lezárjuk, majd egy vastag homokszínű kötelet ragasztunk a közepétől kifelé haladva és már kész is. A nappalink egy újabb ülőalkalmatossággal gyarapodott.

A gyerekszobát egy újabb színes ülőalkalmatossággal gyarapíthatjuk. A gumibelsőt felfújjuk, így egy kerekebb formát kapunk. Ebben az esetben nem kell lefedni a középső lyukas részt, hanem egy vastag színes fonallal körbe fogjuk. A közepére helyezhetünk egy színes vidám mintázatú párnát. Így máris egy vidám fiatalos modern „puffot” kaptunk.

Szükség lenne egy asztalra a grillező mellé, de nincs pénz egy újra, akkor néhány abroncsból ezt is megoldhatjuk. Három vagy négy gumit egymásra helyezünk, lefestjük őket különböző színűekre, a tetejére pedig egy fa lapot fogassunk rá és már kezdődhet is a grillparti.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük