Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan hasznosítsuk az üres üvegeket?

Hogyan hasznosítsuk az üres üvegeket?

A legtöbb háztartásban idővel összegyűlnek üres üvegek. Vannak, akik ezeket semmire sem használják fel, és elviszik a gyűjtőpontokra inkább, de ha kicsit kreatívan állunk a dolgokhoz, akkor pénzt is lehet nyerni velük. Ha nincs érzékünk vagy igényünk az alkotásra, akkor hirdessük meg apróhirdetési oldalakon, hogy szívesen eladnánk az üres boros, sörös, dunsztos üvegeket. Darabonként 20-50-100 forintot is lehet kapni a tiszta, kupakkal rendelkezőkért, a különleges formájú darabokért pedig akár többszáz forintot is.
Ha inkább elhasználnánk őket, akkor kézenfekvő, hogy lekvárt, stb. tegyünk bele. Egy idő után azonban a szükségletnél sokkal több is összejön, hiszen a lekvárosokat is újrahasznosítjuk a következő évben.
Az üres üvegeket kreatívan felhasználhatjuk például lámpaburának, ágyásszegélynek, gyökereztető edénynek, kerti dísznek, és így tovább. Ezzel tulajdonképpen ott nyerhetünk valós összeget, hogy ezekre sem kell költeni. Egy egyszerű lámpatest is sok ezer forintba kerül, így viszont spórolni tudunk. Elsősorban barna üvegekből mutat igazán jól a konyhában, amerikai konyhás nappaliban, kültéri, csillár jellegű világítás vagy mécsestartó jellegű kialakítás esetén.
Ágyásszegélyként bármilyen üveget felhasználhatunk, még ha például a nyaka törött is. A lényeg, hogy mikor leássuk a talajba, a talpa, amivel felfelé néz, ép legyen. Áshatjuk úgy, hogy kb. 8-10 cm-t kiáll a földből, és afféle magas ágyat alakítunk ki, vagy pedig abszolút talajszintre igazítjuk. Utóbbi előnye, hogy el lehet tolni fölötte a fűnyírót, és nincs szükség fárasztó szegélynyírózásra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük