Kezdőlap » Hobbi » Hogyan hasznosítsuk az üres palackokat?

Hogyan hasznosítsuk az üres palackokat?

A legtöbben sajnáljuk egyszerűen kihajítani a kiürült italos palackokat. Némelyiknek a színe túl szép, vagy éppen az a jó bennük, hogy színtelenek. Másoknak különleges a formája, vagy elegáns a mintája, hát megtartjuk. Nem is kell alkoholistának lenni ahhoz, hogy már rövid idő alatt nagy mennyiség gyűljön fel belőlük.
A legalapvetőbb hasznuk, hogy újra meg lehet tölteni őket, várják szeretettel a paradicsomlét és a legkülönfélébb szörpöket. Ha ilyet nem rakunk el, vagy már elraktuk, és még mindig van egy halom üres palack, alternatív lehetőségeket kell keresni.
A legszebb színűeket használhatjuk világító palacknak. Tömködjük bele a ledes karácsonyi égősort, vagy vágjuk le az aljukat és helyezzük őket egy-egy gyertya fölé.
A legszebb darabokból, ha víztiszták és tökéletesen áttetszőek, kialakíthatunk palackkertet vagy épp mókás hajós makettet, nem kell más hozzá, csak rengeteg türelem.
A kertben is számos felhasználási lehetősége van. Szintén lehet a levágott talpú üvegeket hasznosítani keltetőként, mint a dunsztos üvegeket is. A helyre vetett, hidegre legérzékenyebb magok fölé borítsunk üvegbúrát, ami védi őket a fagytól és széltől, és összegyűjti a nap melegét. Úgy működik, mint egy üvegház, csak sokkal kisebb és jóformán ingyen van.
Ha nagyon sok a maradékunk, építhetünk a segítségével magaságyást. Ehhez főleg a színes, zöld és barna darabok mutatnak nagyon jól. Tűzzük a palackokat szorosan egymás mellett szájukkal lefelé derékiga földbe, és így alakítsunk ki ágyásformákat. Töltsük fel komposzt és kerti föld keverékével, vagy ha fák, cserjék körül alakítottuk ki, akkor díszkaviccsal.
Ha még ennél is több van, vagy a törmelékből, levágott aljakból gyűlt össze nagyon sok maradék, akkor használjuk fel kerti sütő vagy kerti kemence aljának szigeteléséhez.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük