Kezdőlap » Hobbi » Hogyan hasznosíts újra a papírt?

Hogyan hasznosíts újra a papírt?

Megannyi áruház küldi napi szinten a prospektusait, melyhez rengeteg fát termelnek ki. Mivel az újságok mindenképp jönnek legalább ne a kukába landoljanak, használjuk fel újra. Több lehetséges módja is van, ami ugyan időt igényel, de mégis valami különleges, valami egyedi alkotható készíthető belőle. Három bármilyen háztartásban elkészíthető egyszerű dolgot szeretnék megmutatni. Ezek a papírok festhetőek akril festékkel, több kreatív boltban viszonylag olcsón beszerezhetőek. A festékek gyorsan száradnak, és tartást adnak a véknyabb papírnak, érdemes beszerezni lakkot is, és akkor biztosan tartós kis alkotásaink készülhetnek. Minden évszakban csodaszép papírvirágokat készíthetünk, az újságpapírt, legyen az fényes, vagy matt, habár a matt jobb, arra jobban tapad a festék, arra kell figyelni, hogy ne hígitsuk nagyon, ugyanis a nagyon vizes festék eláztathatja és nagyon sérülékennyé teszi, természetesen csak addig amíg meg nem szárad. Szóval a megfestett papírt meghajthatjuk virágnak, vagy bármilyen általunk ismert figurának. Rendkívül hasznos időtöltés gyerekeknek, a kézügyesség fejlesztéséhez ajánlatos.

Másik lehetőség, már nagyobbaknak való, hurkapálca segítségével megsodorjuk, ehhez kell ragasztó, hogy rögzítsük, a kapott hengereket, kosárfonás technikával, megfonhatjuk, és saját kis kosarakat készíthetünk, érdemes a kis hengereket megfesteni előtte. Nagyon masszív kis szerkezetet tudunk alkotni, és már mehet is bele a sok játék. Harmadik, még egy fokkal nehezebb, viszont annál hatékonyabb, ha a sok papírt megfőzzük, addig amíg elveszti a színét, és utána egy szitán kimeregetjük majd hagyjuk megszáradni, újra felhasználható papírt fogunk kapni. Vigyázzunk a papírt jól fel kell önteni vízzel, és csak olyan edényben szabad csinálni, amit többet nem használunk főzésre, mindenképp érdemes többször alaposan átmosni az edényt. A merített papírból, akár golyókat is formálhatunk, amit aztán bármi másra felhasználhatunk, akár dekorálásra. Ha egy formába öntjük ki, akkor felveszi az öntő formáját, és könnyen készíthetünk maszkot, tányért. Ha mindezeket akril festékkel és lakkal kezeljük akkor vízállóvá tehetjük. Alkotásra fel!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük