Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan hasznosíthatjuk újra a háztartási hulladékokat?

Hogyan hasznosíthatjuk újra a háztartási hulladékokat?

Napjainkban központi téma a környezettudatosság. Nem is véletlen, hiszen a globális felmelegedésről naponta hallunk, s arról is, hogy miként kellene élnünk, ahhoz, hogy óvjuk az ózonréteget. Sajnos most már tapasztalhatjuk a klímaváltozást, s ezt annak köszönhetjük, hogy eddig nem fordítottunk kellő figyelmet a környezetünk védelmére.

Először is a házunk táján kell szét néznünk annak érdekében, hogy mit tehetünk ezzel kapcsolatban. Számos olyan anyaggal kerülünk nap, mint nap kapcsolatba, amelyeket újra tudunk hasznosítani.

Néhány példa ezekre:

Papírhulladék: Talán a papírt tudjuk a legtöbb féleképp hasznosítani, ezért érdemes szelektíven tárolni /színes papír, hullámpapír, megunt könyvek…/
A megunt könyveket eladományozhatjuk rászorulóknak, vagy be adhatjuk őket antikváriumokba.
Érdemes a fekete-fehér újságokat is külön tárolni, mert ezek jól jöhetnek az ablaktisztításnál, vagy télen a begyújtásnál.
A félig megírt füzeteket sem érdemes kidobni, hiszen az a későbbiekben jól jöhet a kisgyermekeknek rajzolni, vagy gyakorolni.
A hullámkarton dobozokat postázásnál nagyszerűen felhasználhatjuk, ráadásul összecsukva kis helyet foglal a lakásban.

Műanyag: A háztartásokban igen sok műanyagot használunk, talán a tejfölös dobozt tudjuk leginkább hasznossá tenni, főleg kertes házban ahol palántákat nevelhetünk bennük. A visszaváltható műanyag palackokat mindig vigyük vissza beváltani.

Üveg: Amennyiben olyan üveg kerül a háztartásunkba, amelynek formája még tetszik is, azt bátran használhatjuk üvegfestéssel dekorációnak, ajándéknak.

Textil: A textilt, kinőtt, vagy megunt ruhadarabokat érdemes szintén karitatív szervezeteknek felajánlani, mert nagyon sok ember hasznát veheti még évekig. Aki ismer szőnyegszövőt és már használhatatlan a ruhanemű, érdemes neki ajándékozni, mert kreatív szőnyegeket szőhet belőle, amik szintén még évekig használhatóak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük