Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan használjunk ki egy elválasztó falat?

Hogyan használjunk ki egy elválasztó falat?

Előfordul, hogy egy lakásban nagy tér áll a rendelkezésre, de kevés a helyiség. Ilyenkor is szükség van azonban például a háló elszeparálására, legalább nagyjából.
Ezt a legkönnyebb egy egyszerű gipszkarton fal megépítésével megoldani. Még arra sincs szükség, hogy külön helyiséget válasszunk le, elegendő, ha például az ágy lábához építünk egy megkerülhető takarófalat. Hasonló módon elválasztható a nappali a konyhától, vagy szükség esetén még egy fürdősarok is megoldható így.
A fal megépítése alapjában véve nem nagyon dolog, a gipszkarton elválasztókat könnyű felhúzni. Érdemes egyben arra is gondolni, hogyan fog illeszkedni a fal a két különböző oldalon a helyiségekhez. Ha beépített polcokat szeretnénk, azt időben el kell dönteni, hogy ki lehessen alakítani a beépített vázszerkezetet, esetleg világítást, ha szeretnénk tárgyakat, növényeket vagy akváriumot megvilágítani.
Hangulatossá tehetjük a falat, ha az alsó részen kandalló alakú mélyedést alakítunk ki. Igazi tüzet persze sosem lehet rakni benne, de ha ügyesen elrejtjük a fényforrást mondjuk néhány hasáb fa mögé, akkor kellemes vörös és sárga ledekkel, esetleg egy enyhe illatú füstölővel ügyesen imitálni lehet a kandallóban égő tüzet.
Ha egyszerűen csak egy üres falat emelünk, akkor is sok mindenre hasznosíthatjuk. Bútort lehet elé tolni, konzolos tévét rászerelni, képeket felakasztani, vagy olyan ötletes, fotókkal kirakott családfát ráfesteni, ami mostanában nagyon divatos. A faliképek közé feltehetjük bekeretezve a gyerekek legjobb rajzait, vagy bátoríthatjuk őket, hogy a családfához ők rajzolják meg az arcképeket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük