Kezdőlap » Kert » Hogyan használjuk a PET-palackot a kertben?

Hogyan használjuk a PET-palackot a kertben?

PET-palackok gyakorlatilag minden háztartásban felgyűlnek, ha az ember egy kicsit is tudatosan, szelektíven gyűjti a hulladékokat. Mielőtt azonban elvinnénk a gyűjtőszigetre, gondoljuk át, hogy tudjuk-e hasznosítani bármi egyébre.
Amerikai környezetbarátként hirdetett balkonkertekben előszeretettel építenek a palackokból toronykertet, melynek lényege, hogy csak a legfelső palackot kell öntözni, a fölösleges víz pedig lefolyik és az alsóbb palackokban lakó növényeket táplálja.

A rendszer állítólag működik, és persze nagyon sok ültetőedényt meg lehet így spórolni, viszont sok mindennek nevezhető, de szép látványnak nem… Ehelyett próbáljuk a tradicionális módon használni ültetésre. Vágjuk le a palack összeszűkülő részét, távolítsuk el a papírövet,lyukasszuk ki az alját, majd dekoráljuk az egészet.

Festhetjük, decoupage-olhatjuk, ragasztópisztollyal kéregdarabokat, kavicsokat, egyebet ragaszthatunk rá. Elsősorban erős karógyökerű növények számára ajánlott, mert mély, de keskeny edény.
Madarak számára is hasznosítani lehet a palackokat, készíthetünk belőle akár etetőt, kár odút. Vágjuk le egy kisebb és egy nagyobb palack tetejét. A kisebb lesz az etető teste, ezen vágjunk egy-egy nagy lyukat mind a két oldalon. A lyukak alatti részen vízszintesen szúrjunk át egy hurkapálcát.

A palack alján vezessünk át egy erős madzagot vagy egy drótot, és rögzítsük, hogy ne csússzon ki. Vezessük ki a felső részen, majd fűzzük át a nagyobbik palack levágott tetején, mégpedig úgy, hogy a kupakot átlyukasztjuk. Ezzel úgy rögzítettük az építmény tetejét, hogy levehető lesz a magok utántöltéséhez. A kis házikót ízlés szerint dekoráljuk, töltsük meg napraforgó maggal, és már mehet is a madaraknak a kertbe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kötözés és hajtásnevelés

A szőlő hajtásait megfelelő támasz mellett kötözéssel vagy huzalok közé igazítva neveljük. A támasz nélküli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük