Kezdőlap » Internet » Hogyan használjuk okosan a közösségi oldalakat?

Hogyan használjuk okosan a közösségi oldalakat?

A XXI. században igencsak elszaporodtak a közösségi oldalak és szinte már az ovis gyerekeknek is van profiljuk. Ezzel semmi baj nincs, hiszen a technikai újításokat használni kell és az újdonságok mindig csábítóak tudnak lenni. Azonban még felnőttként is elkövetünk sok hibát, amely akár később gondot is okozhat számunkra. Ezeken az oldalakon olyan tartalmakat osztunk meg magunkról, amelyekkel igen könnyen vissza lehet élni, így jó, ha néhány részletre odafigyelünk.

Az első dolgunk az legyen, ha létrehozunk egy ilyen közösségi oldalon profilt, hogy nézzük meg, hogyan tudjuk adatainkat védetté tenni. Ne elégedjünk meg az alap szolgáltatással, amikor azt se tudjuk, mi hogy van beállítva, hanem keressük meg a megfelelő menüpontokat és állítsuk be, hogy semmilyen személyes adatunkat ne láthassák idegenek. Posztjainkat is inkább csak ismerőseink láthassák, ez az, ami biztonságos.

Amikor kitöltjük a mezőket ne adjunk meg minden adatot a rendszernek, mert ezzel szinte betekintést nyújthatunk az egész életünkbe. Nem szükséges az összes végzettséget megadni és minden apró személyiségjegyünket megosztani másokkal ahhoz, hogy használhassuk ezeket az oldalakat.

Fontos, hogy posztjaink se szóljanak a legbensőbb titkainkról, vágyainkról és ne teregessük ki a szennyest a közösségi portálokon. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy hogyan élünk és igen gusztustalan, visszás tud lenni, ha volt párunkat, ismerősünket ócsároljuk mindenki szeme láttára.

Az utolsó és talán a legfontosabb betartandó szempont: sose jelöljünk be vagy jelöljünk vissza idegen embert ismerősnek. Nem tudhatjuk, hogy ki és milyen szándékkal akarja látni a személyes adatainkat, amelyekkel később vissza is élhet. Akit személyesen nem ismerünk, azt ne ismerjük a közösségi oldalon se saját magunk védelmének érdekében.

Apró, de annál praktikusabb szabályok betartásával megóvhatjuk magunkat és környezetünket a jövőbeni kellemetlenségektől. A közösségi oldalakat nem szabad félvállról venni, akkor se, ha nagy a kísértés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük