Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan használjuk ki a lépcső alatti területeket?

Hogyan használjuk ki a lépcső alatti területeket?

Hacsak nem halad a lépcső egyszerre felfelé, az emelet irányába, és lefelé, a pince irányába (klasszikus lépcsőház), akkor a felfelé vezető lépcső alatt háromszög alakú zug keletkezik. Ezt sokszor maximum egy nagyobb méretű szobanövény elhelyezésére használják ki, de a netet feltúrva sokkal hasznosabb DIY ötletekkel is találkozhatunk, a legtöbbet ráadásul nem kerül egy vagyonba megvalósítani.
Lassan már klasszikus ötletként tartják számon a lépcső alatt kiépített kuckót. Ez hasonlóan készül az ablak alatti beugróba épített kuckóhoz: az alapja gipszkarton és egy strapabíró láda vagy régi, kicsi ágy.
Először is borítsuk gipszkartonnal a lépcső alját, alakítsunk ki alacsony falat a szűkebb oldalon, és könyvespolcokat a magasabbik részen. Ne felejtsünk el beépített világításról gondoskodni az olvasáshoz. Fessük le a falakat, majd toljuk be a helyre az ülőalkalmatosságot. Borítsuk színben és anyagban odaillő pléddel, párnákkal.
Ha a kutyánk bejáratos a lakásba, akkor mindenképp ki van alakítva neki valahol egy saját hely. Annak érdekében, hogy ez ne legyen nagyon szem előtt (a csúszkáló rongyok, összehordott játékok, elhullajtott szőr miatt), építsünk kutyaházat a lépcső alá. Falazzuk el a lépcső alatti szűk helyet gipszkartonnal, vágjunk rá megfelelő méretű bejáratot, esetleg mókás ablakot, fessük és dekoráljuk kívülről, hogy mutatós legyen, majd toljuk be a bejáraton a kutya kedvenc fekvős rongyait, párnáit.
Ha a lépcső nagyon szűk, akkor kevés a hely a lépcső alatt, válasszunk ilyenkor beépített polcot, állkandallót, méretre igazított fiókos szekrényt, és így tovább.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük