Kezdőlap » Internet » Hogyan használjuk helyesen a twittert?

Hogyan használjuk helyesen a twittert?

A twitter Magyarországon nem annyira elterjedt, és nem is annyira közkedvelt mint a facebook. Ennek megvannak a maga okai, de sajnos sokan nem tesznek különbséget a kettő között, pedig igazából nagyon is sok a különbözőség a két közösségi oldal között. Amíg a facebook valós időben be akar mindent mutatni nagy formákban, és ahova komplett regényeket írhatnánk, hogy ha akarnánk (van aki az ilyet komolyan veszi) addig a twitter bejegyzés beviteli mezeje csak 140 karaktert engedélyez, ami sokkal kevesebb mint mondjuk egy Orwell regény.

A twittert igazából nem is erre találták ki, hanem a nagyon gyors állapot megosztásra. Ebben a 140 karakterben tökéletesen le lehet írni dióhéjban, hogy mit is csinálunk, mi történik velünk, vagy éppen mi a bajunk.

Ameddig a facebook-on az emberek szeretik, és marketing szempontból sokkal jobb a hosszú szövegek használata, addig twitteren a rövid, tömör gyors bejegyzések a menők. A legtöbb élsportoló, híresség is inkább használja a twittert, mert hamarabb lehet megosztani, gyorsabb, és sokkal egyszerűbb mint a facebook. És amikor azt halljuk, hogy egyszerűbb, akkor nem csak arra értik, hogy kevesebb a szöveg, hanem sokkal kevesebb dolog van a twitteren, nincsenek reklámok, semmi felesleges használhatatlan dolog, mint például játékok.

A regisztráció is sokkal könnyebb, sokkal könnyebb elkészíteni egy profilt, és használni is jóval egyszerűbb. A twittert is ugyanúgy össze lehet kötni facebookkal, wordpressel, és minden olyan dologgal, ami marketing szempontból hasznos, ám itt ez nem annyira fontos, mint a facebook esetében. A twitteren is több száz millió felhasználó van, mégis a használata teljesen más mint a facebooké.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Yahoo és a gyűlöletbeszéd

A Yahoo! egy olyan internetes portál, ahol sokféle tartalom és szolgáltatás elérhető, megtalálható – többek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük