Kezdőlap » Elektronika » Hogyan használjuk helyesen a laptopot?

Hogyan használjuk helyesen a laptopot?

A mai elektronikai világban nem meglepő szinte már mindenkinek van laptopja. A laptop praktikusabb, kisebb, gyorsabb, többet tud, mint az elődje az asztali számítógép és nem mellékesen hordozható is.

Közkedvelt elektronikai cikk, az üzletekben nap, mint nap többet is megvásárolnak.

De mire is figyeljünk oda, hogy hosszú életű legyen a laptopunk?

Először is töltőről vagy aksiról használjuk. Érdemes aksiról gépezni, hiszen az akkumulátorok egy idő után, ha használjuk, ha nem akkor is tönkre mennek. Éppen ezért érdemes, úgy használni a gépet, hogy teljesen lemerítjük az aksit és ezután feltöltjük és így tovább. Így kitolhatjuk egy kicsit az akkumulátor élettartamát.

Kapcsoljam ki a gépet vagy csak hibernáljam?

Ha tudjuk, hogy pár órán belül még úgy is kell, akkor érdemes csak hibernálni, mivel így gyorsabban betölt, megmaradnak a megnyitott dolgaink. Tehát napközben érdemes hibernálni, de estére érdemes teljesen leállítani, mivel ilyenkor végzi el a legtöbb frissítést és így gyorsabb is lesz a gépünk.

Mennyi minden legyen a laptopon?

Egyértelmű, hogy használjuk a gépünk tárhelyét, fájlok, fényképek, filmek, játékok megőrzésére, de mennyire használjuk ezt ki? Ha olyan dolgok vannak a gépünkön, amikre már nem lesz szükségünk érdemes eltávolítani, hogy ne foglalja a tárhelyet és így ne lassítsa a gépet, hiszen minél több dolgunk van a gépen, annál lassabb lesz. Például ilyen a filmek esete is, ha megnéztük és már nem akarjuk megnézni többet, töröljük nyugodtan le.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Itt az új 4K felbontású televízió

A Sony nemrég egy igazi csemegével állt elő. Az X85 TV egy igazi élményt nyújt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük