Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan használjuk a gondolat erejét?

Hogyan használjuk a gondolat erejét?

Sokan nem tudják, hogy a gondolataiknak fontos szerepe van. Azt hiszik, hogy gondolataikkal semmit sem érhetnek el, csupán csak „megtárgyalhatják” saját maguk vagy mások tetteit, egyszerűbb feladatokat oldhatnak meg vele és nem lehet őket „kordában tartani”. Valójában ez tévedés! Nem is tudjuk elképzelni, hogy mekkora hatalom van birtokunkban! A probléma az, hogy nem mi irányítjuk a gondolatainkat, hanem azok irányítanak minket!
Meg kell tanulnunk az agyunkat használni! Meg kell tanulnunk, hogy mi irányítunk, és nem ő!
Hogyan lehetséges ez?
Fontos, hogy rendszeresen figyeljünk oda gondolatainkra! Bár ez elsőre elég nehéznek tűnhet, valójában hamar begyakorolható. Célszerű először apróbb, könnyebb dolgokkal kezdeni.
Nagyon sok ember, ha valamit először nem tud megcsinálni, egyből rávágja: „Én ezt nem tudom! Képtelen vagyok rá!”. Valójában ezzel a mondatával már el is intézte, hogy valóban nem fogja tudni megtenni az adott dolgot. Minél többször ismételgetünk – akár magunkban, akár hangosan – egy dolgot, annál inkább belevéssük azt a tudatalattinkba. Tehát a gyakori ismételgetéssel ELHISSZÜK – ezen van a hangsúly –, hogy az a dolog valóban úgy van! Ha pedig elhisszük, akkor az agyunk és az univerzum azon fog dolgozni, hogy ez így is legyen. Nem hiába van az a mondás: „Az vagy, amit gondolsz magadról.”. Tehát ilyen kijelentéssekkor, mint a „nem tudom”, jön a korrekció: „Ezt a dolgot meg tudom csinálni, csak még gyakorolnom kell!”, vagy „Képes vagyok rá!”. Tehát minden egyes negatív gondolatunkat és mondatunkat pozitívvá kell átalakítanunk. Akkor is, ha valójában még úgy érzed, hogy ez hazugság! Ez a lényege a gondolat erejének!
Ha csúnyának látod magad, az is leszel. Folyton azt mondogatod magadban: „én nem vagyok szép”, „mindenki csúnyának tart”, „görbe az orrom”, „pattanásos az arcom”, stb. A végén pedig elhiszed, hogy ez így is van. Ne tedd! Állj a tükör elé, és HIDD EL, hogy szép vagy! Mondogasd magadnak akkor is, ha MÉG ezt nem így látod! Adj időt magadnak, hogy ezt elhidd, és meglátod, tényleg szép leszel! Ha pedig te elhiszed magadról, mások is így gondolják majd! Minden csak hit kérdése!
Ha folyton azt szajkózod, hogy neked nincs pénzed, sosem jössz ki a fizetésedből, vagy esetleg nem keresel eleget… Hát kívánságod parancs! Egész életedben kevés pénzed lesz, ha folyton ezt tartod szem előtt! Ilyenkor korrigáld a kijelentésedet ezekre: „mindig van nálam megfelelő mennyiségű pénz”, „olyan fizetésem van, amiről mindig is álmodtam”, „folyton pénzt kapok”. Ne feledd, akkor is mondogasd ezt (egy nap többször is), ha egyelőre még nem ezt tapasztalod! A korrigáláshoz idő kell.
Ha pedig állandóan betegeskedsz, folyamatosan azt hajtogatod, hogy nem érzed jól magad, fáj a lábad, fáj a fejed, ég a gyomrod, magas a vérnyomásod… Állj ellen a panaszkodásnak! Ne hidd el, hogy te beteg vagy! Vedd be a gyógyszeredet ugyanúgy, ahogy szoktad, illetve ha komoly betegséged van, menj el a kezelésekre is, de ne ezt tartsd szem előtt! Folyamatosan az járjon a fejedben, hogy te mennyire egészséges lettél, mennyire jobb a közérzetet, sokkal jobban érzed magad, tökéletesen működnek a belső szerveid! Őszintén, nem jobb ez a sok panaszkodásnál?
A gondolat erejét bárhol, bármikor, bárki használhatja! És bármire! A lényeg, hogy higgy benne! Viszont fontos, hogy ne azonnal várj változást, mert ehhez idő kell. Nehéz egy berögzült gondolatot, képet teljesen az ellentettjére fordítani. Viszont pár hónap alatt sikerülhet, csak kitartás kell hozzá!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire jó az étkezési napló?

Előbb-utóbb mindenki életében eljön az a pont, amikor elhatározza: “Elég volt”, “Változtatnom kell”, “Fogynom kell”, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük