Kezdőlap » Karrier » Hogyan használjuk az álláskereső portálokat munkavállalóként?

Hogyan használjuk az álláskereső portálokat munkavállalóként?

A legtöbb munkavállaló életében elérkezik az az idő, hogy állást, munkahelyet váltson. Az ok lehet az, hogy az eddigi lehetőség megszűnt, illetve az is, hogy magasabb karrierszintre szeretne lépni, magasabb fizetésért. Ha karrierünket gondosan építjük, akkor folyamatosan figyeljük a kínálatot, és váltunk, ha szükséges.
Manapság nagyon sok magyar nyelvű, álláshirdetéseket kínáló weboldallal találkozhatunk. A legegyszerűbb apróhirdetési oldalak általában más, nagyobb karrierportálok hirdetéseit gyűjtik össze, és legtöbbször a szponzorált, fizetett hirdetéseket preferálják, a keresést nem lehet speciális szűrőkkel végezni, maximum a munkavégzése helyét lehet megadni keresési feltételként. Ezek az apróhirdetési oldalak a hirdetésre történő jelentkezéshez általában átirányítanak arra a weboldalra, ahol eredetileg feladták a hirdetést a munkaadók vagy állásközvetítők.

Aki már rendelkezik a szakmájában végzettséggel, tapasztalattal, és úgy gondolja, hogy – megköszönve jelenlegi munkaadója eddigi jóságát – más, izgalmasabb feladatok után néz, az inkább a komolyabb karrier-tanácsadó cégek honlapjain nézzen körül. Ezek általában a vállalkozás saját nevét viselik, és sokszor nincs is külön állásajánlatokat felsoroló részük, hanem csak megadják az elérhetőségeiket, ahova fényképes szakmai önéletrajzokat várnak, vagy online kitölthető űrlapon lehet megadni adatainkat. Ők leginkább a meglévő adatbázisból válogatnak megbízóik részére, és ha a beküldött önéletrajz alapján valakit alkalmasnak találnak egy adott pozícióra, akkor őt behívják személyes megbeszélésre is.
A másik lehetőség olyan karrier-portálok használata. Ezeken regisztrációt követően lehetőség van saját adatainkkal feltölteni profilunkat, fotót, önéletrajzot tartalmazó fájlt csatolni. Az űrlap kitöltése viszonylag hosszú időt vesz igénybe, de érdemes gondosan megválasztani a beírt szavakat, mert ezek alapján szűrik a munkaadók vagy tanácsadó cégek a jelölteket. A karrier-portálok regisztráció nélkül is nagy segítséget nyújtanak, a keresést többféle, legalább 10 szempont alapján szűkíthetjük. Ugyanakkor nem érdemes szűrőt használni azoknál a területeknél (pl. földrajzi hely szerint), amikben viszonylag kevés hirdetést találunk, mert 100-150 hirdetést végignézni nem lehetetlen, és így nem kerüli el semmi a figyelmünket. Előfordulhat, hogy a hirdető nem azt a kategóriát adta meg a weblapon, amire mi szűrünk, mégis megfelelő lenne a munkalehetőség számunkra, egy másik szempont alapján. Ha például egy adott megyében csak 230 db állásajánlat elérhető, akkor már ne is szűkítsük tovább a kört tevékenységi terület vagy iskolai végzettség alapján. Budapesti munkavégzéssel viszont általában akár több ezer aktuális hirdetés is szerepel, így ilyenkor célszerű más paramétereket is megadni a keresésnél.

Fontos tudnivaló, hogy a legnagyobb karrier-portálokon munkaadók, és állásközvetítők, karrier-tanácsadók is hirdetnek. Ezért ne lepődjünk meg, ha ugyanazokat a hirdetéseket több helyen is megtaláljuk, akár ugyanazzal a szöveggel is, de más elérhetőséggel. Jellemző ugyanis, hogy egy-egy karrier-portál a nála regisztrált, álláshirdetést feladó cégeknek a hirdetőoldal domain-nevével ellátott e-mail címet generál, amely sok esetben a hirdető közvetlen e-mail címére van átirányítva.

Óvatosan bánjunk az anonim, a közvetlen munkaadó nevét nem tartalmazó hirdetésekkel, mert extrém esetben akár az is előfordulhat, hogy a saját állásunkra pályázunk.

Szuper oldalt keresel? Itt van egy: allas-kereso.com

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A próbaidő

Ha valaki szeretne dolgozni, és az önéletrajza is, valamint az állásinterjúja is sikeres volt és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük