Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan használjuk a ricinus olajat?

Hogyan használjuk a ricinus olajat?

Régóta ismert tény, hogy a ricinus olaj a haj növekedését segíti elő. Gyógyszertárakban is kapható, az ára 200 Ft körül mozog.

Használat előtt tegyük egy pár másodpercre a mikróba, mert az olaj állaga elég sűrű, viszont felmelegedve hígabb lesz és sokkal könnyebb eloszlatni a hajon, így kicsit kisebb mennyiség is elég, különben félhosszú hajnál egy használatra körülbelül 1 evőkanálnyira van szükség.

Az enyhén felmelegített olajat egy hajfestő ecset, vagy vattapamacs segítségével vigyük fel a hajunkra, a hajtövet (jobban nő) és a hajvégeket (visszaszorítja a töredezést) jól kenjük be, majd dörzsöljük a fejbőrünkbe.

A ricinus olaj hatóideje hosszú, 6-8 órát kell a hajon hagyni. Elősegíti a hatást, ha sapkát vagy zuhanysapkát veszünk fel, mert ez melegben tartja. A lemosásnál érdemes 2-4-szer jól átmosni a hajat, hogy mindenhonnan kijöjjön az olaj, erre célszerű zsíros hajra való sampont használni.

A pakolás elkészítése: hajhossztól függően ricinusolaj, 2 evőkanál olaj (ez lehet napraforgó, olíva….), 1 tojássárgája, összekeverjük és már mehet is a hajra.

Heti 1-2 alkalommal elég, ha használjuk, máskülönben roncsolja a hajat. Lehet használni szempillák, szemöldök növelésére is. FONTOS, ha festett szőke hajad van, akkor festés után pár napig ne kend a hajadra, mert állítólag elzöldíti a hajszínt. A hajnövesztés mellett dúsít, puhít, fényesít.. A pakolás előtt közvetlenül ne mosd meg a hajad, olyankor használd, amikor már éppen hajat kellene mosnod. Adhatsz hozzá egy kevés illóolajat is, de előtte végezz a bőrödön allergiatesztet!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A haj

” Ha van valami a világon ami nem tartós, az a tartó hullám” ( Kunze) …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük