Kezdőlap » Internet » Hogyan használjuk a közösségi oldalakat?

Hogyan használjuk a közösségi oldalakat?

A mai világban elkerülhetetlen, hogy az ember használja a közösségi oldalakat. Ha fiatal, ha idős az illető akkor is beszippanthatja ez a világ, amely már olyan sok fiatalt szinte függővé tett. Egyértelmű, hogy mint minden internetes felületnek, a közösségi oldalaknak is megvan a maguk veszélye. Nem is kevés.

Az első és legfontosabb szabály: csak azt jelöljük vissza ismerősünknek, akit tényleg ismerünk is. Ha nem tudjuk ki az illető nyugodtan utasítsuk vissza a közeledését, vagy kérdezzük meg üzenetben mégis honnan kéne őt ismernünk. A vadidegenek szándékait sosem ismerhetjük és a visszaigazolásukkal számtalan személyes információt is megtudhat rólunk, amellyel később visszaélhet.

Ehhez kapcsolódik a következő fontos szabály: a közösségi oldalon történt regisztrálást követően az első lépésünk az legyen, hogy a beállításokban megvizsgáljuk, hogy bizonyos megosztásokat, adatokat rólunk kik láthatnak. Itt azt mindenféleképpen állítsuk be, hogy személyes adatainkat, mint lakóhely, kapcsolati státusz, iskolák és a többi csak az ismerőseink láthassák, így igen gyorsan meg tudjuk akadályozni, hogy idegenek kezébe kerüljenek rólunk adatok.

A harmadik fontos szabály: csak olyan tartalmakat osszunk meg, melyekkel mások nem élhetnek vissza. A képeink ne tartalmazzanak nagyon bensőséges, intim dolgokat, amellyel később mások visszaélhetnek.

Ezeket a szabályokat betartva nagy meglepetés nem érhet minket, de mindenféleképpen résen kell lennünk. Valamint sose felejtsük az internettel kapcsolatos aranyszabályt: ami egyszer a hálóra felkerül, az ott is marad! Ha eszerint használjuk az oldalainkat sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg saját magunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük