Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan használjuk a kókuszolajat a szépségápolásban?

Hogyan használjuk a kókuszolajat a szépségápolásban?

A kókuszolaj, vagy kókuszzsír egy rendkívül sokoldalú termék. A konyhától kezdve, egészen a fürdőszobáig hasznosítható, hiszen épp annyira egészséges a főzésben, amennyire tápláló a szépségápolásban. Téveszmékkel ellentétben, a kókuszolaj és a kókuszzsír azonos, különbségük mindössze a halmazállapotuk, melyet már a kezünk melege is rögtön megváltoztat. A terméket már évezredek óta használja az emberiség, napjainkban is egyre elterjedtebb, hiszen természetessége mellett, kiemelkedő tulajdonsága, hogy az érzékeny bőr esetén sem vált ki kellemetlen reakciókat.

A kókuszolaj a bőrön, egyenesen csodákat művel. Megálljt parancsol a ráncoknak, feltölti, táplálja a bőrt, ezáltal fiatalos megjelenést kölcsönözhetünk már egy hét használat után is. Készíthetünk belőle különböző pakolásokat, más adalékokkal együtt, de önmagában is felvihetjük a bőr bármely területére. Az arcon a szem alatti bőr öregszik a leghamarabb. Könnyen kiszárad, elveszíti kollagén tartalmát, melytől ráncos, repedezett hatása lesz. Ezen könnyen segíthet a kókuszolaj. Vigyünk fel egy kicsit ezekre a területekre és hagyjuk is, hogy felszívódjon magától. Amennyiben az egész arcunkon alkalmaznánk, 15 perc elteltével itassuk fel a maradékot egy zsebkendővel.

A hajápolásban szintén fontos szerepet játszik. Használata esetén a haj dúsabb, egészségesebb, fényesebb lesz és serkenti a növekedését is. Hajmosás előtt 10-15 perccel ajánlott belemasszírozni a haj tövekbe és a haj egészébe, ha növesztésről van szó, akkor a tövébe is alaposan. A biztos hatás érdekében balzsam helyett is használhatjuk, vagy pakolás gyanánt akár egész éjjel a hajon hagyhatjuk, hogy alvás közben kifejthesse hatását és jótékony anyagai beépülhessenek a szálakba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hajfestés

Sok nő próbálkozik a szebbé válással , és próbálkoznak házilag a hajfestéssel . De mielőtt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük