Kezdőlap » Szoftver » Hogyan használhatjuk a Cool Edit Pro nevű szoftvert

Hogyan használhatjuk a Cool Edit Pro nevű szoftvert

A Cool Edit Pro két részből áll, egy hangszerkesztőből (Edit Waveform View) és egy keverőből (Multitrack View), amik két hasonló, de különálló képernyőn helyezkednek el úgy, hogy a nézetek között bal felső sarokban lévő gombbal lépkedhetünk. A hangszerkesztőrészben a már meglévő hangfájljainkat módosíthatjuk, effektezhetjük addig, amíg az a célnak megfelelő hangzást nem nyújtja. Az effektek közül legalapvetőbbek a hanghullámok amplitúdóját változtató effektek, amivel az elhalkulást, a hangosodást (amplify), a jobb és a bal csatorna közti átmeneteket (channel mixer), a hangerő dinamikáját (dinamics processing), vagy a hanghullám burkológörbéjét (envelope) állíthatjuk be.

A visszhang effektek között megtalálható a chorus, a delay, az echo, az echo chamber, a reverb és a sweeping phaser, amik közül a legtöbb sokszorosítja a hullámot ezzel a térbeli hanghatásokat fokozva. Nagyon érdekes és kellemes lecsendesülést produkálhatunk például a “midtones following” visszhanggal, különösen ha az “echo bounce”-ot is bekapcsoljuk. Különös odafigyelést érdemel még a ‘sweeping phaser”, ami a közelmúltban és még a jelenben is divatos filterezett hangzásokat állítja elő.

A szűrők skálája szintén elég széles. Ha még extrémebb hangzásokat szeretnénk létre hozni, akkor használhatjuk a speciális effekteket is, mint például a distorsion-t ami torzítja a jelünket, vagy éppen a music-ot, amivel dallamossá tehetjük a legmonotonabb elemeket. A stretch funkcióval a hanghullám hosszát szabályozhatjuk, vagy úgy, hogy a sebességet, vagy úgy, hogy a hangmagasságot változtatjuk meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi a különbség az Europa Universalis 3 és 4 közt?

A legtöbb játékkal ellentétben az Europa Universalis sorozat nem halad előre az időben, hanem technikailag …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük