Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan hárítsuk el a lefolyó dugulást házilag?

Hogyan hárítsuk el a lefolyó dugulást házilag?

Nincs olyan háztartás, ahol ne lett volna olyan probléma mint a lefolyó eldugulása. Legyen az a konyhában a lerakodott ételmaradékoktól , a zsírtól, vagy a fürdőszobában a hajcsomóktól, a szappan lerakodásoktól, a vízkőtől.
Ilyen esetekben, nem kell rögtön a szerelő számát hívni, hiszen apró kis praktikákkal házilag is megtudjuk oldani.
Néha időközönként a konyhában érdemes a lefolyó csöveket szétszerelni és kitakarítani, a nagyobb dugulás elkerülése érdekében.
Legfőképp sokan nem is gondolnák de a szódabikarbóna az egyik leghasznosabb szer amelyet a háztartásban fellehet lelni. A szódabikarbónát használhatjuk vízkő oldásra vagy akár a ruhák fehérítésére is. Ez mellett a lefolyó tisztításban is nagyon hatékony szerről beszélünk.
Ha eldugult a lefolyónk de még éppen csordogál a víz lefele, akkor kb. 5 teáskanál szódabikarbónát tegyünk 2 liter vízbe majd forraljuk fel és forrásnál azonnal öntsük a lefolyóba. Lehetőleg pontosan a lefolyóba öntsük. Ez a művelet általában leviszi a lerakodásokat, szennyeződéseket.
Ha esetleg ez nem nagyon válik be akkor a következő házi praktika az ecetes szódabikarbónás keverék.
Ez is hatásos lehet, amelyet úgy kell megcsinálnunk, hogy egy fél pohár szódabikarbónát tölcsér segítségével a lefolyóba öntünk, majd közvetlenül utána öntünk rá ecetet, amely elkezdi marni a lerakodásokat. Ha alább hagy a pezsgés és habzás, akkor forró vízzel öblítsük le alaposan. Majd várjunk vele pár percet és bő hideg vízzel újra öblítsünk. Ha esetleg nincs szódabikarbóna akkor megfelelő a sütőpor is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ház körüli munkálatok

Az otthonunkat használ leginkább, mert ott tartózkodunk a legtöbbet. Ezért állandó szépítésre, karbantartásra, átalakításra szorul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük