Kezdőlap » Karácsony » Hogyan hangolódjunk a karácsonyra?

Hogyan hangolódjunk a karácsonyra?

A béke, a nyugalom elengedhetetlen feltétele az ünnepi hangulat megteremtéséhez. Amit kifelé sugárzunk magunkból, csak azt várhatjuk felénk családtagjainktól, barátainktól is. Próbáljunk meg ezért legalább az ünnepek közeledtével egy kicsit pozitívabban gondolkodni és néhány aprósággal az ünnep hangulatát nemcsak az otthonunkba, hanem saját lelkünkbe is becsalogatni.
Ehhez nagyszerű feladat az adventi koszorú közös elkészítése. Nem muszáj a boltban megvásárolható drága koszorúkhoz ragaszkodni, kreatív boltokban minimális összegért beszerezhető egy koszorú alap, ezt díszíthetjük fenyőágakkal, tobozokkal, ünnephez illő masnikkal és gyertyákkal. A tobozokat és fenyőágakat akár egy családi kirándulás alkalmával is begyűjthetjük, ami nem csak egy nagyszerű program, de az összetartozást is erősíti.
Nagyon sokat dob egy otthonon, ha decemberben „ünnepi ruhába” öltöztetjük. A gyertyák, a kandalló fölé akasztott zoknik, a mikulás virágok, karácsonyi képek a falon, mind- mind segít elővarázsolni egy csepp ünnepi hangulatot.
Karácsonykor mindenki szeret olyan helyiségben lenni, ami ünnepi illatot áraszt. Ilyen illat például a fahéj. Legkönnyebben házilag sütött mézeskalácsból nyerhetjük, de a narancsba szurkált fahéj darabok is nagyszerűen mutatnak. A fenyő az egyik legmeghatározóbb illat az ünnepek alatt. Manapság egyre több ember- leginkább anyagi okok miatt- műfenyőt vásárol, de azt gondolom, hogy az összeszerelhető, padlásról lerángatott, portalanított fának soha nem lesz olyan varázsa, mint az igazinak.
Segít az ünnepi hangulat megteremtésében, ha karácsonyi dalokat hallgatunk, vagy karácsonyi filmeket nézünk. Gyermekeinknek taníthatunk verseket, mondókákat, gyermekdalokat, vagy csak meséljünk a mi gyermekkori karácsonyainkról, a várakozás izgalmáról.
Ebben az időszakban jobban figyeljünk magunkra. Kényeztessünk testünket, lelkünket, ha tehetjük, vegyünk egy forró fürdőt, pakoljuk körbe a kádat gyertyákkal és relaxáljunk.
Vásároljunk magunknak ünnepi ruhaneműket, például karácsonyi zoknit, vagy pizsamát, ami szintén segít ráhangolódni a közelgő eseményre.
A legfontosabb tehát, hogy ebben az időszakban próbáljuk meg egy kicsit félre tenni a problémákat, sértődést és haragot, koncentráljunk családunkra, szeretteinkre és egy kis odafigyeléssel meghitt, békés környezetet varázsolhatunk otthonunkba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért érdemes megnézni a Négy Karácsony című filmet?

A Négy Karácsony nemcsak egy nagyszerű karácsonyi film, hanem egyben egy kedves romantikus történet is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük