Hogyan gyúrjuk ki magunkat?

Ha elégedetlenek vagyunk a testfelépítésünkkel, izmainkkal, akkor jön szóba a gyúrás fogalma. Ilyenkor el kell döntenünk, hogy vagy konditerembe fogunk járni, vagy pedig otthon fogunk edzeni. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya is. Ha otthon edzünk, akkor nem tudunk kitől tapasztalatot szerezni, és maga a kondizás is unalmasabb. Ha pedig terembe edzünk, akkor ott jobban fogunk tudni fejlődni, mivel több gép van, több izomcsoportra tudunk edzeni.
Találhatunk az interneten edzésterveket, amiket ha követünk, 3-4 hónap múlva már egész jó erőben érezhetjük magunkat.

Javaslom, hogy hetente minimum háromszor, de maximum ötször járjunk le a terembe, mivel izmainknak regenerálódnia kell, és csak akkor tud, ha alszunk. Ha kondizunk, akkor kiemelten fontos a pihenés, az alvás szerepe, 10 órát kell aludnunk, hogy ideálisan fejlődhessünk. Táplálékkiegészítőket is használhatunk, de ehhez az étrendünknek is normálisnak kell lennie. Ha soványak vagyunk, nehezen hízunk, akkor tömegnövelőre van szükségünk.

Fontos, hogy tömegelési időszakban mindig együnk halat, vagy húst, rizst. Kerüljük a zsíros ételeket. Ne terheljük túl magunkat, egy héten egy izomcsoportra maximum kétszer kondizzunk. Az edzésünk se tartson tovább véleményem szerint napi 2 óránál. Fokozottan fontos a víz utánpótlása, mivel edés közben szervezetünk vizet veszt.
Amelyik testrészre akarunk edzeni, arra is találunk gyakorlatokat, vagy esetleg a rutinosabbaktól a terembe elleshetünk egy-két edzésmódszert.

Add Comment