Kezdőlap » Családi élet » Hogyan gyűjtsük otthon a szemetet?

Hogyan gyűjtsük otthon a szemetet?

XXI. századunkban kulcsfontosságú kérdés, hogy hogyan élünk, mekkora figyelmet fordítunk a környezetünkre, arra, hogy hogyan viselkedünk a mindennapokban. Minden ország más és más szinten tart ebben a kérdésben, vannak igazán ,,zöld” területek és sajnos olyan helyek is, ahol fittyet hánynak a környezetvédelemre. Azonban be kell ismernünk ahhoz, hogy a gyermekeinknek, unokáinknak is legyen hol élniük és a környezetük ápolt legyen, ne halljanak ki az állatok és a növényzet el kell kezdenünk apránként, a mindennapokban tenni a cél eléréséért.

Elsősorban átlagemberként azzal segítünk a legtöbbet, ha a háztartási hulladékot a megfelelő módon gyűjtjük. Ehhez szerezzünk be egy több rekeszes szemetest, amelyet már szinte bárhol be lehet szerezni és nem is kerül egy vagyonba. Ha erre sem szeretnénk szánni, akkor csak állítsunk használatba néhány kartondobozt.

Gyűjtsük külön a papír hulladékot, a műanyag – PET palackokat, az üveget és a fém hulladékot. Ezeket ne tegyük a háztartási hulladékba, hanem gyűjtsük külön és ha megtelt a szemetes, akkor szállítsuk el egy gyűjtőszigetre. Ezek már minden településen megtalálhatóak és heti egyszer elegendő lehet meglátogatni azokat.

Ne dobjunk a szemét elemet és akkumulátort, legyen az akármekkora méretű. Ezek gyűjtésére vannak kihelyezett gyűjtő ládák, legegyszerűbben hipermarketekben szabadulhatunk meg tőlük. A környezetbe juttatva rendkívül károsak lennének és nem bomlanak el.

AZ utolsó dolog, amit megtehetünk ha kertes házban élünk: készítsünk komposztálót. Ide gyűjtsünk minden növényi eredetű hulladékot, amely aztán kiváló trágya lesz a kertünkben.

Akár lakásban, akár kertes házban élünk a magunk módján mindannyian tehetünk a környezetünkért, ez csak egy kis odafigyelésbe kerül.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezdjük újra az exünkkel?

Amikor véget ér egy kapcsolat és ilyen vagy olyan okok miatt úgy döntünk, hogy szakítunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük