Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan gyűjtsük a hulladékot szelektíven?

Hogyan gyűjtsük a hulladékot szelektíven?

Minden háztartásban keletkezik háztartási szemét, hulladék. Lakókörnyezetünk szerint más és más lehetőségünk van a hulladék szelektív gyűjtésére.
Családi házas övezetben kukákban tároljuk a szemetet, amit hetente egy alkalommal ürítenek a szemétszállítók. Ha itt odafigyelünk, pl. kazánfűtésnél felhasználhatjuk a papír alapú hulladékot vagy pl. a dió héját. Az élelmiszer alapú hulladékok ( zöldséghéj, hibás gyümölcs stb. ) felhasználható, ha vannak haszonállataink , nem kell a szemétbe dobnunk azokat.
Ha társasházban lakunk emeletenként illetve lakóépületenként tudjuk üríteni a szemetesünket. Konténer méretű szemétgyűjtő tartály van, ahová a lakóközösség szemete gyűlik össze.
Megjelentek a kék és sárga fedelű kukák, amelyekben pet palack illetve fém- és papírhulladékot gyűjthetünk szelektíven.
A szelektív hulladékgyűjtésnek az a lényege, hogy azonos típusú hulladékot teszünk egybe, így az könnyebben átválogatva újrahasznosítható. Ezzel óvjuk környezetünket. A központi szemétlerakó területek száma egyre csökken, problémát fog jelenteni a jövőben a szemét lerakása és tárolása.
Ha nem helyezzük tárolóba, akkor zsákban összegyűjtve pl. a pet palackot, lehetőségünk van nagyobb szuper- és hipermarketekben azokat visszaváltani és pénzt is kapunk azért, hogy védjük környezetünket.
Fontos , hogy gyermekeinkben már ezt alapozzuk meg, tanítsuk és hívjuk fel figyelmüket a környezetvédelemre. Mi is tehetünk környezetünkért, ha újrahasznosítható csomagolású termékeket vásárolunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ház körüli munkálatok

Az otthonunkat használ leginkább, mert ott tartózkodunk a legtöbbet. Ezért állandó szépítésre, karbantartásra, átalakításra szorul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük