Kezdőlap » Betegségek » Hogyan gyógyítsuk házilag az égési sérülést és a kisebb sebeket?

Hogyan gyógyítsuk házilag az égési sérülést és a kisebb sebeket?

Ha leforrázzuk magunkat, akkor a sérült felületet azonnal hideg vízben kell áztatni. Majd a beteg egész testét burkoljuk be hideg borogatással, ez azonnali enyhülést eredményez. Használható még a nyugtató hatású orbáncfű főzete is. A hólyagokat soha nem szabad kinyomni, mert a seb rendkívül könnyen elfertőződhet. Csak első- és másodfokú égési sérüléseknél alkalmazzuk ezeket a házi módszereket, harmadfokú égés esetén viszont azonnal hívjunk orvost vagy szállítsuk a beteget kórházba! Régi tévhit, hogy az égési sebre tejfölt, tejet kell rakni. Ezeket soha ne tegyük az égett felületre, mert nagyon könnyen elfertőzhetjük a sebeket.

A könnyű sérüléseknél, ha a seb nehezen gyógyul, a legjobb fertőtlenítő a tejsavó. Utána hintsük be fertőtlenítő hintőporral, majd két napig tegyünk rá tehéntúrót. Ezután tegyünk a sebre kálciumport és káposztalevéllel kötözzük be. Általában a borogatás sokkal jobban gyógyít, mint a drága gyógyszerek. Ha elfekélyesedett seb van a lábon, még akkor sem szabad elkeseredni, ha esetleg kékeslila színű vagy más elváltozás jelentkezik, s már úgy tűnik, hogy nincs rá gyógymód. Hosszú, kitartó kezelést igényel ugyan, de ez is gyógyítható: több hónapon keresztül pépesített káposztaleves borogatással kell bekötözni és ez egy idő után enyhíti a panaszokat, sőt a teljes gyógyuláshoz is vezethet.

Általánosságban elmondható, hogy a népi gyógymódok nagyon hasznosak és évtizedek tapasztalataira épülnek, de azért mindig legyünk nagyon óvatosak! Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, inkább forduljunk orvoshoz, minthogy nagyobb bajt csináljunk!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük