Kezdőlap » Betegségek » Hogyan gyógyítsuk az ízületi betegségeket?

Hogyan gyógyítsuk az ízületi betegségeket?

Az ízületi betegségek kezdetben csak átmeneti kellemetlenségekkel járnak, ám az idő előrehaladtával egyre gyakrabban okoznak panaszokat, akár idültté is válhatnak.
A mozgásszervi bajok hazánkban népbetegségnek számítanak, gyakran rokkantsághoz is vezethetnek.

A panaszok kialakulásában a genetika mellett az életkor, a mozgásszegény életmód, az elhízás és a helytelen táplálkozás is szerepet játszik.
Szakértők véleménye szerint mozgásszervi bajoknál nem ott fáj az ideg, ahol megsérült, hanem valahol a lefutása mentén. Erre példa, hogy a lapockatájéki fájdalom akár epekövességre is utalhat.
A mozgásszervi bajokat két nagy csoportra osztják: az egyiket a gyulladásos, a másikat a kopásos megbetegedések alkotják.
A fájdalmak jelentkezésekor a kivizsgálást nem szabad halogatni. A panaszok jelentkezésekor először háziorvoshoz kell fordulni, majd ő ad további beutalót szakrendelésre.
Kiváló kezelési módszer lehet az időben elkezdett gyógytorna, ami kiemelkedő jelentőségű a gerincbetegségek gyógyításában.
Remek módszernek bizonyulhat a gyógymasszázs, mint kiegészítő kezelés.

A helyes ízületi mozgások visszaállít ásásra a csontkovácsok különböző fogásokat ismernek, melyek a reflexpontokon keresztül gyógyítanak és melyekkel az idegsérülés következtében keletkező izomgörcsöket kezelik. Ezeket elsősorban a gerincen és a medencén alkalmazzák.

Általánosnak tekinthető az szakvélemény, hogy ha az ízületi panaszok jelentkezése után 1-2 héten belül nem múlnak el, akkor mindenképp szükséges a további kivizsgálás.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gerincoszlop gyógykezelése

Napjainkban kiropraktika néven ismertebb eljárás. Az első alkalommal 1985-ben, Palmer által az USA-ban bevezetett módszer, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük