Kezdőlap » Családi élet » Hogyan gyógyítsuk a válás okozta sebeket?

Hogyan gyógyítsuk a válás okozta sebeket?

Ha időben figyelünk hibáinkra nincs is szükség a sebgyógyításra. De, ha már bekövetkezett, mert nem vettük vagy nem akartuk észrevenni az intő jeleket, nagyon nehéz kijutni a pokoli gödörből. Van, akinek sikerül, azonban azoknak sokkal nehezebb, akiknek orvosi segítségre van szüksége a depresszió gyógyítására. Minden ember másként éli át, és mindenkire nehéz feladat vár az út végéig. Az egyik legjellemzőbb emberi vétség a „hűtlenség”. Családok nyolcvan százaléka kerül kalapács alá, mert az egyik fél engedett a csábításnak és fény derült a légyottra. Akkor tudatosodik tettének következménye, amikor szembe kerül párjával, gyermekeivel. Bele egyezik a terápiába, ami szinte csak időhúzás, a szeretet megmentésére.

Akkor veszi észre mit tett, amikor nem léphet vissza, az együtt töltött múlt végleg elveszett. Lendül a kalapács és el kell dönteni mit, tegyünk az életünkkel. Sokáig siránkozni, önsajnálatot gyakorolni nem érdemes. Általában azt mondják „két év” ezt az állítást nem szabad elfogadni. Keresni kell egy kapaszkodót gyermekeinkben, munkatársban, barátban, aki a legfontosabb számunkra és együtt felépíteni az új jövőt. Legyünk nyitottak az emberek közeledésére, mert magunkba zárkózni, folyton egyedül lenni a lakás négy falán kívül minden mást elutasítani egyenes út a magányhoz.

Ebben az időszakban épp erre nincs szüksége az embernek. Minél tovább húzzuk az időt és hagyjuk eluralkodni az önsajnálatot, annál nehezebb lesz a gyógyulás. Ha már egyszer kimondták a válást, fordítsunk hátat a rossz élményeknek. Álljunk meg, nézzünk körül, vegyünk egy mély lélegzetet és kizárólag előre tekintsünk. Gyermekeink érdekében legyünk gondoskodó szülők, mert őket fel kell nevelni és nem szabad hagyni, hogy a szülői hiba rányomja bélyegét az élethez való hozzá állásukban. Hisz sosem ők a hibásak, mégis gyakran érzik, magukra vetítik. Legyünk minél többet a társaságukba, avassuk be terveinkbe, beszélgessünk velük. Mert ők lesznek azok, akik kihúznak a pokol mélyéről, hogy ismét értelmet kapjon az életünk. Mert a legerősebb kapaszkodó a szeretet. Adjunk időt magunknak, ne taszítsuk el azokat az embereket, akik törődnek velünk a legnehezebb időszakban. A realitás talaján maradva idővel engedjük szívünkbe az új érzelmeket és hagyjuk feltöltődni vele a lelkünket.

A világ legnehezebb dolga újra talpra állni, de meg kell tennünk. Az élet szép, érdemes küzdeni érte.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan öltöztessük gyermekeinket?

A szülők saját ízlés szerint öltöztetik gyermekeiket. A férfiak inkább a sportosabb ruhákat kedvelik, míg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük