Kezdőlap » Kert » Hogyan gondozzunk gyökeres fenyőfát?

Hogyan gondozzunk gyökeres fenyőfát?

A fenyőfánkat, érdemes már december elején megvásárolni, ilyenkor arra figyeljünk oda nagyon, hogy földlabdája elég nagy legyen, és stabilan álljon a tartóedényben! Mindenképpen figyeljünk rá, hogy egészséges fenyőt válasszunk, és ne sárgát! Masszívságát is tesztelhetjük, ha végig húzzuk az ágán a kezünket, és csak egy két tűlevél marad a kezünkben, akkor az jó. Ha nem konténeres fenyőt választottunk, hanem földlabdásat, akkor amint haza értünk öltessük is el egy tág edénybe, ahol kényelmesen el fog majd férni, és szórjuk le homokkal, és tömjük ki, hogy stabilan álljon!

Először nyugodtan tarthatjuk a szabadban, de figyeljünk oda rá, hogy szélvédett helyen legyen, akár egy garázsban, hogy így szokjon hozzá a hőmérséklet változásához. Ha karácsonykor bevisszük, mindenképp olyan helyre állítsuk le, ahol messze van a szoba fűtőtesteitől, és ne rakjunk rá semmilyen nehéz égősort, mert közvetlenül károsíthatja a meleg a fa tűleveleit! A fenyőfának fontos, hogy mindig nyirkos legyen a földje, ezért ne felejtsük el rendszeresen öntözni, és amíg nem kezdtük el díszíteni, addig permetezhetjük tűleveleit is! Két hétnél tovább ne tartsuk bent a fenyőfát, mert ha tovább hagyjuk, akkor károsodhat.

Ha tovább szeretnénk gondozni, és kertünket ékesíteni vele, akkor március elején aktuális újra elültetni, mert akkor már biztosan nem fagy oda kint, de az önözéséről, ekkor se feledkezzünk meg! Amíg be nem gyökerezik, addig fokozottabban figyeljünk oda, hogy földjét, folyamatosan nedvesen tartsuk!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ültessünk kivifát

A kivi hazánkban is termő gyümölcs, amelyet akár saját kis kertünkben is megtermelhetünk. Ha szeretnék …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük