Kezdőlap » Növények » Hogyan gondozzuk a kaktuszokat?

Hogyan gondozzuk a kaktuszokat?

A kaktusz mutatós, szép növény, mely könnyen lakályosabbá varázsolhatja otthonunkat, de akár egy terasz vagy udvar hatását is nagy mértékben fel tudja dobni, ha kaktuszokkal díszítjük. Fontos azonban tisztában lennünk néhány alapvető művelettel és információval, mely a kaktuszok gondozására vonatkozik annak érdekében, hogy a későbbiekben ne legyen problémánk a tartásával, és, hogy megelőzzük a korai kiszáradás, elpusztulás veszélyét.
Locsolás terén a kaktuszok nem nagyigényű növények, heti egyszer elég meglocsolnunk őket, ekkor azonban bőségesen adjunk a vízből. Ha átültetésre kerül sor, várjunk a locsolással, hogy a növény megszokja az új talajt. Érdemes ilyenkor több napig is várni a locsolással, de egy hét sem számít hosszú időnek.

Amennyire nem igényel locsolást a kaktusz, legalább annyira igényli a fényt, arra azonban ügyeljünk, hogy a fiatal, még gyengécske növényeket ne tegyük ki nagy fénymennyiségnek, mert könnyen megéghetnek.

Téli időszakban a legoptimálisabb hely a kaktuszok tárolására egy lehetőleg fényes, öt-tizenöt celsius-fokos helyiség. Rendkívül fontos, hogy a téli időszakban ne locsoljuk a kaktuszokat, még akkor sem, ha minden jel arra utal, hogy a növény ezt igényelné – például: összemegy, helyenként megráncosodik. A téli időszak végén újra fényre vihetjük őket, ám fokozott figyelmet kell arra fordítanunk, hogy ne tegyük ki őket hirtelen túl sok napfénynek, fokozatosan szoktassuk hozzá őket. Locsolásuk terén ugyanezt az eljárást érdemes követnünk, a vízmennyiséget apránként növeljük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Majoránna- nem csak fűszer

Majoránnára elsősorban, mint fűszerre gondolunk pedig gyógynövényként is bizonyított. Jelentős a hatása gyomorpanaszok, a menstruációs …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük