Kezdőlap » Növények » Hogyan gondoskodjunk a vénusz légycsapójáról?

Hogyan gondoskodjunk a vénusz légycsapójáról?

Sokan ismerik ezt a mókás növényt legalább látásból. Szinte kivétel nélkül minden kertészetben, sőt gyakran a virágosoknál is lehet látni. Általában ugyanazt az egy típusú, zöld változatát árusítják, de számos más mintájú is létezik, elsősorban bordók, sok másiknak pedig az alakja, tüskéi mások. A gyűjtők igazi kedvence lehet a rengeteg hibrid változat miatt.
Sok szempontból épp ellenkező bánásmódot igényel, mint a kancsóka. A laza, tőzeges földkeverék ügyében hasonlóak, azonban a vénusz légycsapója kifejezetten szereti a nedvességet. Eredeti élőhelyén mocsaras közegben él, ezért nyaranta hagyhatjuk 1 cm vízben ázni, télen azonban nem, mert ilyenkor a türelmi időszakát tölti, és ha túl sok nedvességet kap, alulról elrothadhat. A napsütés ügyében viszont épp ellenkezőleg bánjunk vele: tegyük minél naposabb helyre, különösen télen igényli, hogy a legvilágosabb ablakban helyezzük el. A napsütés hatására a csapdái bepirosodnak.
Egy növény soha nem nevel egyszerre 7 levélnél többet, ha tehát ennél többet látunk a cserépben, akkor egészen biztos, hogy több kis növény is növekszik már. Ha úgy tűnik, hogy kinövi a cserepet, akkor nagyon óvatosan szét lehet ültetni. Ha virágot hoz, akkor amint lehet, vágjuk le a virágszárat, mert elvirágzás után a tőlevélrózsa szinte mindig tönkremegy, ugyanis rengeteg energiát von el a növénytől a virág felnevelése. Ha nagyon sok növénykét tartunk, csak akkor érdemes hagyni egyiket-másikat kíváncsiságból, hogy virágot hozzon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kék indiángyökér

A növényt az indiánok elsősorban nőgyógyászati célokra használták. Erős főzetét a nők fogamzásgátlóként itták. Csecsemőgyökérnek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük