Kezdőlap » Kert » Hogyan gondoskodjunk a madarakról télen?

Hogyan gondoskodjunk a madarakról télen?

Az ősz beálltával költöző madaraink elhagyják hazánkat, azonban vannak madarak akik itthon próbálják átvészelni a hideg, téli időszakot.
A fagy beálltával nehezebben találnak táplálékot, a termések , magvak addigra elfogynak vagy elfagynak és egyre nehezebb fenntartani magukat.
Ha kertes házban lakunk könnyebben tudunk segíteni a táplálásukban, madáretető kihelyezésével könnyen odaszoktathatjuk őket. Verebek, cinegék más kisebb testű madarak hálásak lesznek minden szem magért. ( napraforgó, köles stb. ) Szalonnát, diót összetörve is kihelyezhetünk, fontos, hogy a táplálék olajban, zsírban gazdag legyen, hogy megóvja őket a hidegtől. A morzsolt kenyér, vagy kenyérmorzsa nem ajánlott, felfújódhatnak tőle és elpusztulnak. Fél almát is kitehetünk enyhébb időben,a gyümölccsel a szomjukat is csillapíthatják.
Ha lakótelepen élünk , akkor is segíthetjük a téli etetésüket. Házunk előtt, játszótéren, parkokban biztosan találunk olyan fát, amelyre fel erősíthetünk madáretetőt, nem kell a legdrágább madárházikót megvenni a barkács boltban, megteszi egy PET- palack is aminek kivágjuk az oldalát.
Minden esetben fontos, hogy ha elkezdtük az etetést akkor ne hagyjuk abba, felelősségteljesen gondoskodjunk az élőlényekről. Észre vesszük majd, hogy körülbelül ugyanabban a napszakban minden nap megjelennek és fogyasztanak. Ha egyszer csak eltűnne az élelem az sok madár megélhetését veszélyeztetné.
Továbbá arra is figyeljünk, hogy ne legyen elérhető macska számára az etető, ezzel elijesztjük és veszélyeztetjük a madarakat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kötözés és hajtásnevelés

A szőlő hajtásait megfelelő támasz mellett kötözéssel vagy huzalok közé igazítva neveljük. A támasz nélküli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük