Kezdőlap » Kert » Hogyan gondoskodjunk a kertünkről ősszel?

Hogyan gondoskodjunk a kertünkről ősszel?

Akinek kert tartozik a házához szerencsésnek érezheti magát, hiszen azon túl, hogy tarthat kutyát, játszhat a gyerek a kertben, még termelhet gyümölcsöt és zöldséget is, amely igen nagy könnyebbséget jelent a családi költségvetés számára. Ha kertünk van, akkor egy részét mindenféleképpen érdemes veteményesnek meghagyni, hiszen ebből később csak profitálhatunk. Azonban ezek mellett a fantasztikus lehetőségek mellett sok bajjal és munkával is jár ez a dolog.

A nyár után talán ősszel van a legtöbb dolog a kerttel, akárhogy is nézzük a dolgokat. Az első és legfontosabb az, hogy összegereblyézzük a lehullott faleveleket. Vannak olyan fák, melyeknek levelei nem bomlanak el könnyen, így mindenféleképpen szükséges az eltávolításuk, ilyen a diófa levele. Más oldalról viszont a kert összképét is szebbé teszi ha nincs mindenhol lehullott falevél.

A második legfontosabb dolog, amely minden veteményessel rendelkezőnek fő feladata, az az ásás. Sokan tavaszra hagyják ezt a feladatot, azonban ez hiba, hiszen az ősszel átforgatott föld jobb termőtalaj. Meglepő módon ekkor már ültethetünk is a következő évre, mert a most elszórt mag vagy gumó tavasszal a fagyott földből új életre kel. Azoknak a növényeknek a nevét, amelyekben nem tesz kárt a fagy és a tél megtalálja mindenki gyorsan az interneten, de ilyen például a fokhagyma, amely elduggatva tavasszal sokkal gyorsabban nő, mintha ezt az új évben duggatnánk el.

Fontos még, hogy ősszel mindent növényt, amely a fagyra érzékeny be legyen ültetve és ne fagyjon el. Ez elég sok munka lehet, de megéri vele foglalkozni, hiszen a szép, gondozott kert gyönyörű látvány lehet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kötözés és hajtásnevelés

A szőlő hajtásait megfelelő támasz mellett kötözéssel vagy huzalok közé igazítva neveljük. A támasz nélküli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük