Kezdőlap » Esküvő » Hogyan gondolkozzunk az esküvő szervezése előtt?

Hogyan gondolkozzunk az esküvő szervezése előtt?

Amikor egy nőt meglep a szerelme azzal a bizonyos gyűrűvel, az a nap hihetetlen fontos és csupa boldogsággal teli. A párok – legalábbis a női fele a párnak – elkezdenek gondolatban szervezkedni, tervezni, álmodozni. Azonban ha elillant a rózsaszín köd pár nap elteltével és megkezdődik a tényleges szervezés már közel sem tűnik a helyzet ennyire mesésnek és könnyűnek.

Miután megvan az időpont – legalábbis a körülbelüli időpont – fogjunk egy darab papírt és írjuk le, mi mindent kell elintéznünk. Ezt a listát aztán szedjük sorrendbe, fontosság és határidő szempontjából. Vannak dolgok, amelyeket elkerülhetetlen, hogy a lista elejére vegyünk, ilyen a menyasszonyi és vőlegény ruházat, a helyszín és a többi.

Ha ez a kis listánk megíródott, akkor készítsünk költségvetést. Gondoljuk végig, beszéljük meg a családdal, hogy összesen mennyi pénzt tudunk – és akarunk – az esküvőre és a lagzira szánni. Később ezt az összeget minden helyzetben tartsuk szem előtt, ne lépjünk túl rajta.

Ha a konkrét pénzügyi keret megfogalmazódott, akkor el lehet kezdeni csoportosítani a különböző kiadásokhoz az összegeket. A listán szereplő minden tételhez rendeljünk pénzösszeget, amely lehetőleg egy bő számítás legyen. Sosem a minimummal, inkább a maximummal számoljunk, akkor nem érhet minket meglepetés.

Itt ha alacsony a költségvetésünk szükségünk lesz egy kis kreativitásra és a pénz megfelelő átcsoportosítására. A költségek meghatározásánál nagy segítségünkre lehet egy barát, ismerős, aki már túl van az egészen, ha ilyennel nem rendelkezünk, akkor az interneten található összegek is nagy segítséget nyújthatnak.

Ha megvannak a teendők és az ehhez megfelelő és jól beosztott pénzügyi keret, csak akkor kezdődhet meg az esküvő tényleges szervezése. Ezek nélkül belevágni a dologba biztos, hogy nagyobb lesz a káosz hosszú távon és drágábban is jövünk ki a dologból.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nászajándék – mit vegyek?

Egy esküvői meghívás mindig öröm, hiszen olyan eseményre invitálnak, amelyet az ifjú pár kiemelkedően jól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük