Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan fürödjünk a terhesség alatt

Hogyan fürödjünk a terhesség alatt

A 40 hét alatt, a várandós anyukáknál hihetetlen lelki és testi változások mennek végbe. Emiatt sokkal több figyelmet kell szentelniük magukra, hogy szép és vonzó nők maradjanak a várandóság alatt.
Van pár szabály, amit érdemes figyelembe venni a terhesen fürdőzések alkalmával.

Tartózkodjon a várandós anyuka azoktól a dolgoktól, amik a testének felmelegedését váltják ki, mert az károsan hathat a magzatra. Tilos szaunázni, gőzfürdőt venni, kerülni kell a termálvizes medencéket és az otthoni kádas forró fürdővizet is. A melegvíz káros hatása mellett, fertőzéseket is könnyen el lehet kapni. A meleg vízben gyorsabban és könnyebben szaporodnak a különféle kórokozók, amelyek veszélyt jelentenek a kismamára és a magzatra is. A melegvizes uszodákban és termálvizes strandok vizében, az átlagosnak a többszöröse, a különböző gombás megbetegedéseket okozó kórokozók száma.

A rendkívüli hideg víz is veszélyes a terhes kismamákra, mert méhgörcsöt okozhat. A magzatnak és környezetének ugyan az a természetes hőmérséklete, mint az anyukának, ami azt jelenti, hogy melegben hűti, hidegben melegíti a pocakor a szervezet, ugyanúgy, mint saját magát. Amennyiben úszni szeretnénk, figyeljünk oda, hogy mennyire tiszta az adott uszoda, milyenek a higiéniás körülmények. Vannak olyan uszodák, amelyek kifejezetten terheseknek tartogatnak pár órát reggel, amikor még tiszta az úszóvíz. A harmadik trimeszter végén már nem ajánlott a fürdőzés, mert nyitva lehet a méhszáj, ami azért lehet probléma, mert bármilyen fertőzést eljuthat a magzathoz ezen keresztül.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Óvodaválasztás szempontjai

Az óvodaválasztás a legtöbb család számára nagy fejtörést okoz, hiszen általában- ha a gyermek nem …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük