Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan fotózzuk a babát?

Hogyan fotózzuk a babát?

A baba megérkezése megismételhetetlen esemény, ezért érdemes az alig néhány napos csecsemőkortól megörökíteni a növekedés folyamatát. Amikor albumot szeretnénk készíteni csemeténk növekedéséről és legszebb, legviccesebb pillanatairól, akkor tudnunk kell, hogy mindig kéznél kell lennie a fényképezőnek, hisz ezeket a pillanatokat nem lehet megismételni, hogy le tudjuk kapni őket, ezek spontán alakulnak ki.
Türelmesnek kell lennünk. Semmiképpen se erőltessük a fotózást, ha a babának vagy a képen szereplő másik személynek, ha több személyt szeretnénk fényképezni, esetleg nincs kedve hozzá. Várjuk ki a megfelelő pillanatot amikor jó kedvük van és szívesen fényképezkednek, így később is szeretni fogják a fényképezkedést, hisz csak jó élményük lesz róla, nem pedig kellemetlen. Ha mindenképpen szeretnénk beállított pózt a csecsemőnek, akkor használjunk körülöttünk lévő tárgyakat. De a legjobb megoldás, ha a babát saját, kedvenc tárgyaival együtt fényképezzük, ilyen lehet például egy csörgő ami mindig mosolyt csal a csecsemő arcára vagy a kedvenc állatkája. Jó megoldást lehet az is ha többféle fénynél fényképezzük a babát, például kint a szabadban napfénynél, vagy a lakásban hangulatfénynél mindegyik más hatást fog kelteni.
Rendezzük az albumot a növekedés időrendjébe, így ha belelapozunk akkor olyan mintha kicsit újra átélnék a csemeténk növekedését. Ezek az albumok nagyszerű ajándékok is lehetnek nagyszülők részére, hisz ha nem egy lakásban elénk velük akkor ők nem láthatják a baba összes pillanatát. Így viszont beletekintést nyerhetnek a csecsemő mindennapjaiba és a kicsi apró kedves pillanataiba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük