Kezdőlap » Fogyókúra » Hogyan fogyjunk együtt a párunkkal?

Hogyan fogyjunk együtt a párunkkal?

Fogyókúrázni nem csak egyedül lehet, ha valaki társunk ebben, esetleg a párunk, akkor több esélyünk van a sikeres fogyásra, mert egyéni döntésünk, hogy feladjuk, átgondolásra késztet minket, hiszen. Ha egyikünk feladná, ott a másik, hogy tovább lendítsen, hogy egymást ösztönözve, egymást támogatva érzelmileg, elérjük célunk az egészséges testsúly felé.

Első lépés:
Közösen nézzük át, milyen élelmiszerek maradhatnak a kamránkban, hűtőszekrényünkben, titkos fiókokban, és igyekezzünk elhagyni a magas kalória tartalmú élelmiszereket, a cukrozott ételeket, italokat.

Második lépés:
Beszüljük meg, milyen ételeket ennénk, milyen élelmiszereket vásároljunk, készítsünk listát is ezekről, amelynek később igen hasznos szerep jut fogyókúránkban.

Harmadik lépés:
Próbáljuk bevonni párunkat a mindennapi főzésbe, ilyenkor mind két félnek egyenlő esélye van saját ízlésünket belevinni, saját kedvenceinket előtérbe helyezni. Legideálisabb,ha felváltva főzünk párunkkal, de ha ez nem lehetséges, akkor is vonjuk bele a másikat, hogy érezze, ő is részt vesz az egészséges ételek készítésében, sokkal jobban esik saját főztünk, többre becsüljük, emellett még le is köti gondolatainkat, illetve erőt adhat, ha látjuk, milyen módon, és mi kerül az asztalra.

Negyedik lépés:
Ha szeretünk tévé mellett, vagy olvasás közben, számítógépezés közben enni, próbáljuk elhagyni, és szépen megterített asztalnál elfogyasztani az ételeket, ez egyben bensőségesebb is, másrészt az ételekre is figyelünk, amit eszünk. Ilyenkor beszélgessünk, lassan haladva fogyasszuk el az ételt, és rájövünk, kevesebb étel is elég jóllakottságunkhoz.

Ötödik lépés:
Mozogjunk együtt! Nem kell ugyanazt a mozgást végezni, de ha ugyanakkor mozgunk, sportolunk, nem vesszük el a közös időt, és együtt a mozgás is sokkal élvezetesebb.

Hatodik lépés:
Ne hanyagoljuk el barátainkat, tervezzünk velük épp úgy programokat, akár éttermi látogatásokat is- bár ebben az esetben alapos átgondolás után válasszunk ételt, sőt-egy-egy fagyi sem árthat fogyókúránknak, csak ne vigyük túlzásba. A társasági élet szintén fontos a kiegyensúlyozottság megtartásához, és meglepődve tapasztaljuk majd, hogy fogyásunk eredményét észreveszik, és dicséretük segít fogyókúránkban, feldobja azt, és újult erővel folytatjuk, amíg el nem értük célunkat.
Ezek a közösen tervezett diéták gyakran elvezetnek oda, hogy mind két fél továbbra is egészségesen akar élni, és diétájuk egészséges életmóddá alakul.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vacsora nélküli diéta

A vacsora kihagyása a legelterjedtebb, legnépszerűbb fogyókúrás módszerek közé tartozik. Szigorúbb értelemben véve nem számít …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük