Kezdőlap » Fogyókúra » Hogyan fogyjunk algákkal?

Hogyan fogyjunk algákkal?

Modern világunk egyik általános velejárója az elhízás, ami a fejlett országok körében igen magas számban fordul elő. Ennek gyakorlati okai lehetnek a helytelen életmód és étkezési szokásaink. Gyakran több tíz órát ülünk a munkahelyünkön, autóval közlekedünk, és hazaérve már nincs erőnk mozogni, lepihenünk egy kényelmes fotelben, és tévét nézünk, olvasunk, vagy ismét a számítógép elé kerülünk.
Mivel sajnáljuk az időt egészséges ételek készítésére, a gyorsétteremek, a szendvicsek világában találjuk magunkat, esetleg rendelünk egy igazán ízletes pizzát kedvenc pizzériánkból.
Szerencsére korunk gyors világában más országok kultúrája is eljut hozzánk, és meglepődve látjuk, ők mennyivel egészségesebbek nálunk. Ázsiában a régmúltba nyúlik vissza az algák fogyasztása, szervesen a táplálkozásuk részét képezik. Számos ázsiai ételben felfedezhetjük, levesek, szusi-tekercsek alapját képezik.

Az alga számos vitamint és ásványanyagot tartalmaz, antioxidáns hatásait a szépségipar is felhasználja.
Fogyókúrás hatása elképesztő, a zsírlerakodást akár 70-80 %-ban megakadályozza, a Fucoxanthin, lipáz (lebontóenzim) segítségével.

• Wakame : nők számára egyik legfontosabb algaféle, amely nem csak fogyásunkban segít ( meggyorsítja a makacs zsírkötőszövet lebomlását), hanem oszteoporózis megelőző hatású, és a cukorbetegség megelőzésében, szinten tartásában is jelentős szerepet játszik. Magas magnézium és kalcium tartalmú, salátákban, levesekben fogyasszuk.
• Kombu: ez az algafajta a pajzsmirigy-betegségben szenvedők legfőbb szövetségese, a pajzsmirigy-hormon termelését segíti elő, amely a gyors anyagcserével elősegíti fogyásunk. Az erekben meggátolja a rögök képződését, ezzel is csökkentve számos veszélyes betegség kialakulását.
• Nori: ezt az algafajtát is gyakran halljuk Ázsiából származó ételek készítésénél, bár talán nem tudjuk, hogy a szushi egyik legfontosabb alapanyaga, ebbe tekerik a tölteléket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kisebb kihágások a diétában: kiegyensúlyozottabb táplálkozás

Egy édes praliné, néhány szem ropogós chips: szinte mindenki megenged magának időnként néhány snacket, amit …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük