Kezdőlap » Fogyókúra » Hogyan fogyhatunk a narancs segítségével?

Hogyan fogyhatunk a narancs segítségével?

A hűvösebb időszakokban sokkal gyakrabban nyúlunk a napsütötte, déli finomságokhoz, amik megmelengetik szívünket. Ez alól a narancs sem kivétel, pláne az ünnepek közeledtével. Az egyik legjobb vitamin forrás is ilyenkor, melynek segítségével felkészíthetjük szervezetünket a zord idők megpróbáltatásaira is. Egy kutatás nem rég kimutatta, hogy a súlyvesztésre is kedvezően hathat, ha diéta formájában vetjük be a makacs zsírpárnák ellen.

A narancs magas vitamin, rost és gyümölcssav tartalommal bír, mely sokoldalúan hat a szervezetünkre. Immun tuning mellett az emésztőrendszerre is pozitív hatásokat gyakorol. A rostok ösztönzően hatnak az emésztő enzimekre és az anyagcsere folyamatokra is, mellyel több kalóriát tudunk elégetni. Vértisztító és enyhe vízhajtó tulajdonságának köszönhetően gyorsítják a méregtelenítő folyamatokat is. A gyümölcssavak segítenek, hogy több zsírt tudjunk elégetni, kevesebb idő alatt.

A diéta alatt naponta 2-3 narancsot kell enni. Magunkhoz vehetjük frissen facsart narancslé formájában is, ebben az esetben ügyeljünk rá, hogy műanyag eszközzel végezzük a műveletet, ugyanis a fémtől sokat veszíthetsz a tápanyag és vitamin tartalmából. A kúra alatt kerüljük a nehéz ételek. Fogyasszunk könnyed, egészséges és változatos étkeket, mellyel rásegíthetünk a folyamatokra. Fordítsunk figyelmet a mozgásra is, melyből a legcélszerűbb napi 1 óra, vagy intenzíven heti 3×1. A víz ivásra szintén fordítsunk nagyobb figyelmet. Legalább a napi ajánlott mennyiséget vigyük be szervezetünkbe, ami körülbelül 2,5-3 liter tiszta víz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen fogyókúrás tévhiteket ismerünk?

A diéta önmagában az egészséges élet része, kis mértékű alkalmazása megtisztítja a szervezetet, aktívabbá, energetikusabbá …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük