Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan fogyasszuk a grenadint?

Hogyan fogyasszuk a grenadint?

A grenadin vagy más néven gránátalma meglehetősen közismert növény. A bibliában is megjelenő növény, nem csak a rendkívül érdekes megjelenésével hívja fel a figyelmet magára, hanem a jótékony hatásával is. Ázsia területéről származó, cserjés-fás növényen terem. Sok magvas rekeszes bogyótermése rendkívül különlegessé teszi.

A növényt sokféleképpen hasznosítják, egyrészt táplálékként, másrészt festékként. Főként Indiában, a Közel-Keleten leginkább elterjedt. Hazánkban, néhány éve kezdett megjelenni a piacon, és egyre inkább terjed, nem csak ízletessége miatt, hanem meglehetősen jótékony hatása révén.
Vitaminokban gazdag, mint például, kálium, kalcium, és mint minden piros bogyós C-vitaminban. Magas antioxidáns hatása révén lassítja a ráksejtek szaporodását, segít a keringés, vérnyomás stabilizálásában. Különböző kutatások által pedig kimutatták, hogy mindennapos fogyasztásával az érelmeszesedés gátolható.
Milyen formában fogyasszuk? Elsőre érdekes és bizarr a gyümölcs, de rendkívül ízletes. Gyümölcsléként, borként, lekvárként és natúr gyümölcsként is fogyasztható. A gyümölcsökben amint kettévágjuk, rengeteg apró magvat látunk, pirosas áttetsző gyümölcshússal körbevéve, vastag fehér pólyában. A piros gyümölcshúsos magokat kell fogyasztani. Nem kell a héját megenni, ellenben megfőzve sötét festéket lehet belőle csinálni. Olyan gyümölcsöt érdemes választani, mely még nem fonnyadt, feszes a külső héja. Felbontás után érdemes elfogyasztani, ugyanis könnyen barnul a levegőn és veszít a vitamin tartalmából.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen élettani hatásai vannak az ecetnek?

Az ecet az egyik legrégebbi csodaszerünk, amit nemcsak a gasztronómiában használunk. Egészségünk megőrzésére és betegségek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük